#FoodFriday: Ontbijtzaken

#FoodFriday: Ontbijtzaken

Dit weekend ontbijten de renners weer samen voor ze zich naar de wedstrijden van dit weekend begeven. Team LottoNL-Jumbo’s voedingsdeskundige Marcel Hesseling bepaalt wat de renners eten en heeft een overzichtelijk lijstje gemaakt met alle producten en de exacte voedingswaardes van deze producten. Voor iedere race wordt er een verzorger aangewezen die verantwoordelijk is voor het ontbijt. Op basis van Marcel Hesseling zijn advies vult hij de ontbijtbox.

Een half uur voordat de eerste renner naar het ontbijt gaat, zetten de verzorgers alles klaar. Alle producten die Marcel Hesseling heeft aangeraden staan ook daadwerkelijk op tafel. Wanneer de renners aan tafel zitten geven de verzorgers door of er een omelet, rijst, pannenkoeken of pasta moet worden gemaakt en of hier ham bij moet. Maarten Tjallingii eet geen vlees, dus hij krijgt standaard zijn omeletten zonder ham. Wanneer onze team kok Jesper Boom aanwezig is, bereidt hij de omeletten, havermout en pannenkoeken. Hij weet inmiddels alle wensen en behoeften van de renners. De één wil zijn havermout dik, de ander dun. Wanneer Jesper niet aanwezig is, wordt alles met de keuken van het hotel geregeld. De verantwoordelijke verzorger van die dag overlegt met de keuken en houdt gedurende het ontbijt in de gaten of de renners alles hebben, en vult producten aan waar nodig.

Wat staat er allemaal op de ontbijttafel?
Tijdens het inladen van de truck voor iedere wedstrijd wordt er gezorgd dat alle nodige producten van de Jumbo mee zijn. Op de ontbijttafel staat onder andere: Pindakaas, pure hagelslag, hazelnootpasta, amandelpasta, noten, 3 soorten ontbijtgranen (muesli, krokante muesli, havermout), appelstroop, honing, jam, ontbijtkoek, omeletten, pannenkoeken, rijst, pasta en olijfolie.

Gerelateerde updates