Geen rol voor LottoNL-Jumbo in Strade Bianche

LottoNL-Jumbo renner Floris De Tier is als 24e geëindigd in de Strade Bianche. De jonge Belg kwam in het eerste grote peloton op ruime afstand van winnaar Michal Kwiatkowski in het gezelschap van Primoz Roglic over de meet in Siena. De Pool Kwiatkowski won solo voor Greg Van Avermaet en Tim Wellens.

 

De 11e editie van de Strade Bianche zal lang in het geheugen blijven van de renners. De 175-kilometerlange wedstrijd werd in de regen verreden waardoor de onverharde wegen er gevaarlijk bij lagen. Team LottoNL-Jumbo speelde geen rol van betekenis in de finale. 

 

“We hadden geen torenhoge verwachtingen hier”, zei ploegleider Addy Engels aan de finish in Siena. “Ik denk dat Floris en Primoz een prima wedstrijd hebben gereden voor wat ze nu kunnen. Zeker Floris, die is nog jong en het was zijn eerste keer op de onverharde wegen hier. Misschien had Primoz wel beter gekund maar die heeft zijn pijlen gericht op Tirreno-Adriatico die volgende week begint.”

 

De wegen lagen er slecht bij en dat werd onder andere Bert-Jan Lindeman fataal.

“Bert-Jan reed op een slecht moment lek en kon niet meer terugkeren”, vervolgde Engels. “Wat positief was vandaag is dat een jonge renner als Tolhoek uitrijdt. Dat is goed voor zijn ontwikkeling. Van Battaglin had ik wel meer verwacht. Die reed vandaag onder zijn niveau.”

 

Team LottoNL-Jumbo zal de komende dagen in Italië verblijven om op 8 maart te beginnen aan de volgende WorldTour-wedstrijd Tirreno-Adriatico.

 

Gerelateerde updates