Geen top tien plaats voor LottoNL-Jumbo

Nick van der Lijke is net buiten de top tien gefinisht in de eerste etappe van de Tour of Britain. De rit werd gewonnen door de Elia Viviani van Team Sky. De Italiaan was in de massasprint Mark Cavendish (Etixx-QuickStep) en Andre Greipel (Lotto-Soudal) te snel af.  

De eerste etappe van de Tour of Britain voerde de renners over een heuvelachtig terrein van Beaumaris naar Wrexham. Een kopgroep van vier renners reed de hele dag voorop. Toen de voorsprong 9 minuten werd, gingen de sprintersploegen in de achtervolging. In de laatste drie kilometer werden de koplopers pas ingerekend. Nick van der Lijke sprintte voor Team LottoNL-Jumbo mee en niet Moreno Hofland. 

Nico Verhoeven
“Moreno heeft nog steeds last van zijn valpartijen van de laatste tijd”, zei ploegleider Nico Verhoeven na de finish. “We hadden afgesproken dat hij vandaag niet zou meesprinten. We willen namelijk niks forceren. De etappe kende een klassiek verloop en Nick probeerde het nog maar finishte net buiten de top tien. 

Nick van der Lijke
De LottoNL-Jumbo renners overleefden de eerste etappe goed. Nick van der Lijke nam de taak op zich om zich te mengen in de massasprint en werd 15e vandaag.

“Op 30km was nog een mooie klim maar de sprintersploegen rijden daar gecontroleerd op”, analyseerde Van der Lijke de finale. “Ik kon voor mezelf sprinten. Ik zat goed tot 800 meter voor de streep maar kreeg toen een kwak en kon dat nooit meer goed maken. Na de laatste bocht kon ik nog wel iets opschuiven maar het gat was er.” 

Morgen 
Morgen staat een rit 159-kilometerlange naar Colne op het programma. Onderweg moeten de renners net als vandaag een aantal beklimmingen overwinnen. 

“Het ligt een beetje aan wat ze in petto hebben, de finale is iets lastiger dan vandaag”, vervolgde Verhoeven. “Het kan zo maar dat morgen een man of tien wegrijd en dat het klassement gemaakt wordt. Toch verwacht ik dat de sprintersploegen gaan controleren. Wij willen mee zitten in de juiste ontsnapping." 

Gerelateerde updates