Gefocuste Gesink bij de les in sprintetappe Tour de France

Gefocuste Gesink bij de les in sprintetappe Tour de France

Robert Gesink kende vrijdag een probleemloze dag in de Tour de France. De kopman van Team LottoNL-Jumbo kwam in de zevende etappe die finishte in Fougères als 27e over de streep. De etappe werd gewonnen door Mark Cavendish van Etixx-QuickStep.

Gesink kwam in de neutralisatie nog wel even ten val. “Het ging gelukkig niet hard en vallen in de neutralisatie telt ook niet als een echte val. Ik ben voor de rest goed door dag gerold. Zoals me eigenlijk de gehele eerste week is gelukt.”

Meetmoment voor Gesink
Door het uitvallen van gele truidrager Tony Martin schoof Gesink een plekje op in het algemene klassement. Hij staat nu 13e. Direct na de etappe blikte hij alweer vooruit naar zijn volgende uitdaging: de Mûr de Bretagne.

“Morgen wordt spectaculair”, aldus Gesink. “Aan de ene kant is het een belangrijke aankomst, aan de andere kant zegt het ook weer niet zoveel, want het is geen echte col, al blijft het natuurlijk wel een meetmoment waar je wil scoren.”

‘Doel is simpel'
Gesink reed de Mûr van Bretagne één keer eerder op. Dat was in 2011, toen de vierde etappe van de Tour finishte op de steile klim. De Nederlander eindigde toen als 16e, op acht seconden van winnaar Cadel Evans.

“Ik ga de finale vanavond nog eens terug kijken. Het doel is simpel: zo hard mogelijk naar boven rijden en hopen dat anderen er langer over doen dan ik.”

Nico Verhoeven
Nico Verhoeven noemde het koersverloop van vrijdag gunstig voor Laurens ten Dam en Wilco Kelderman, die nog herstellende zijn van een val. “Het wedstrijdverloop en het weer waren vandaag in hun voordeel”, aldus de ploegleider.

“Ik denk dat het de goede kant op gaat. Ze kruipen richting hun oude niveau. Lau en Wilco hebben zich bewezen in de grote rondes, als ze fit zijn kunnen ze in elke etappe met een col strijd leveren. Zeker omdat ze ver in het klassement staan.”   Jos van Emden Jos van Emden begon vorige week zaterdag met een vijfde plaats uitstekend aan zijn eerste Tour de France. De 30-jarige Nederlander blikte vrijdag met een goed gevoel terug op de eerste week.

“Ik denk stiekem nog elke dag terug aan die tijdrit in Utrecht”, aldus Van Emden. “De vermoeidheid begint ondertussen wel op te spelen, maar ik heb nog geen pleisters nodig gehad. Het gaat eigenlijk best goed. Morgen heb ik nog een gewone werkdag, maar daarna volgt de ploegentijdrit. Daar kijk ik naar uit. Tijdrijden ligt me natuurlijk wel, al is het na een week koers altijd weer even anders”, besloot de voormalig Nederlands kampioen tijdrijden.  

Gerelateerde updates