George Bennett achtste in koninginnenrit

George Bennett achtste in koninginnenrit

George Bennett is tijdens de Abu Dhabi Tour achtste geworden op de Jebel Hafeet. Tijdens de derde rit werd het vuurwerk bewaard tot op de slotklim. De koninginnenrit werd gewonnen door Rui Costa. Hij wordt ook leider in het algemeen klassement. Bennett schuift op naar de zesde plek.


“Ik ben blij om weer te klimmen tussen de grote namen. Het was een stressvolle dag met veel wind. Op het begin van de klim zat ik te ver en had ik moeite om naar voren te komen.” George Bennett begon de klim achterin het peloton. “Veel renners voor mij moesten lossen en beetje bij beetje schoof ik op naar voren. Toen ik daar eenmaal was, zag ik de topfavorieten om de beurt demarreren.”


Bennett zag ook zijn ploeggenoot Steven Kruijswijk een poging wagen. “Steven had veel pech met de wind en kon het helaas niet volhouden. Toen we op het steilste gedeelte waren, viel het even stil. Iedereen zat op zijn limiet en ik ben toen volle bak aangegaan. Er kwamen nog wat renners bij en zij probeerden in de finale nog weg te rijden. Ik maakte een aantal foutjes wat wel frustrerend was.”


Op de slotklim reden Zakarin en Rui Costa weg terwijl, de favorieten elkaar aankeken. Steven Kruijswijk probeerde de kloof te dichten, maar kwam weer terug in de groep met klassmentsmannen. De volgende van Team LottoNL-Jumbo die ten aanval trok was de Nieuw-Zeelander George Bennett. Hij bleef samen met een aantal andere renners uit de greep van de klasementsmannen en werd achtste. In de groep met onder anderen Quintana en Contador kwamen Gesink en Kruijswijk als 23e en 25e over de streep.


“Blij voor George”


Ploegleider Addy Engels is blij om Bennett weer van voren te zien. “George heeft vandaag een knappe koers gereden. Het is zijn eerste koers na zijn ziekte deze winter. We zijn blij dat hij weer van voren mee doet.”


Ook over de aanval van Kruijswijk was Engels te spreken. “We hebben ook een mooie aanval van Steven gezien. Het was gedurfd en uiteindelijk bleek het te vroeg te zijn.”

Gerelateerde updates