George Bennett zevende in Abu Dhabi Tour

George Bennett zevende in Abu Dhabi Tour

George Bennett is als zevende geëindigd in de Abu Dhabi Tour. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo moest in het algemeen klassement 56 seconden toegeven op winnaar Rui Costa. De slotrit op het Yas Marina circuit werd gewonnen door Caleb Ewan. Enrico Battaglin was op de zeventiende plaats de eerste renner van Team LottoNL-Jumbo in de daguitslag.


“Ik ben blij om zo mijn comeback te maken. Ik had geen idee wat ik ervan kon verwachten. Deze week geeft mij veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden.” George Bennett komt terug van de ziekte van Pfeiffer en startte deze week zijn seizoen met een toptiennotering in de WorldTour-wedstrijd. “Normaal gesproken ben je niet superblij met een zevende plaats, maar als ik zie welke renners er meededen weet ik dat ik tussen de grote namen sta.”


“De etappe van vandaag zag er op papier makkelijk uit. Maar de wind en de regen maakten het erg zwaar. De ploeg heeft er alles aan moeten doen om mijn positie in het klassement te verdedigen.” De slotrit bestond uit twintig ronden op het Yas Marina racecircuit. De renners moesten in de stromende regen in totaal 143 kilometer afleggen. Bennett kwam met behulp van zijn ploeggenoten als 24e over de streep. In het klassement zakte de Nieuw-Zeelander van plek zes naar zeven.


Klassementstrein in orde


Sportive Director Merijn Zeeman spreekt over een knappe prestatie. “Sterk teamwork heeft ervoor gezorgd dat George Bennett deze mooie prestatie neer kan zetten. Ook Steven Kruijswijk en Robert Gesink hebben deze week een goed niveau laten zien. Het ziet er goed uit met het oog op de komende wedstrijden.”


Het was voor Team LottoNL-Jumbo de eerste deelname in de Abu Dhabi Tour “Het was een mooie goed georganiseerde wedstrijd in een bijzondere omgeving. Het is mooi om hier als ploeg aan deel te nemen”, aldus Zeeman

Gerelateerde updates