es La Vuelta Ciclista a España
WorldTeam Men 23 aug '25 - 14 sep '25
4/21 Susa › Voiron 206km
5/21 Figueres › Figueres 24km
6/21 Olot › Pal. Andorra 170km
be Muur Classic Geraardsbergen
Development Team 27 aug '25
1/1 Geraardsbergen › Geraardsbergen 177km
fr Kreiz Breizh Elites Féminin
WorldTeam Women 28 aug '25
1/1 Pontrieux › Callac 137km
fr Classic Lorient Agglomération - CERATIZIT
WorldTeam Women 30 aug '25
1/1 Plouay › Plouay 165km
fr Bretagne Classic - Ouest-France
WorldTeam Men 31 aug '25
1/1 Plouay › Plouay 261km
nl Simac Ladies Tour
WorldTeam Women 02 sep '25 - 07 sep '25
1/6 Leuven › Leuven 81km
2/6 Gennep › Gennep 124km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 160km
gb Lloyds Bank Tour of Britain Men
WorldTeam Men 02 sep '25 - 07 sep '25
1/6 Woodbridge › Southwold 161km
2/6 Stowmarket › Stowmarket 169km
3/6 Milton Keynes › Ampthill 122km
cz Okolo jižních Čech / Tour of South Bohemia
Development Team 04 sep '25 - 07 sep '25
1/4 Etappe 1
2/4 Etappe 2
3/4 Etappe 3
Gesealde zakken als truc voor goede voeding

Gesealde zakken als truc voor goede voeding

Marcel Hesseling zorgt ervoor dat de renners van Team LottoNL-Jumbo op het juiste moment passende voeding krijgen. Hij legt uit hoe het eten in de Tour de France is geregeld.

“Daily Fresh Food sponsort de warme maaltijden en de herstelmaaltijden in de bus. Ik maak de menu’s in grote lijnen en Daily Fresh weet dan welke ingrediënten ze kunnen gebruiken. Daarbij houd ik rekening met de lengte en de zwaarte van de etappe. Voor zware bergritten moet meer worden gegeten, vooral extra koolhydraten. Bij de keuze van de maaltijdcomponenten wordt hier rekening mee gehouden. Er wordt voor makkelijk verteerbare ingrediënten gekozen die per gewichtseenheid de meeste koolhydraten bevatten. Hierbij kan je denken aan witte rijst, witte pasta of pannenkoekjes."

"Daily Fresh Food bereidt een groot gedeelte van de voeding die de renners tijdens de Tour eten op locatie in Geleen. Door middel van een speciale kooktechniek wordt het eten in gesealde zakken bereid. Dat heeft als voordeel dat de voedingswaarde beter wordt behouden en dat het eten de goede smaak behoudt. Het is vooral belangrijker dat dit een hele veilige techniek is die de voedselveiligheid garandeert. We zijn dus niet meer afhankelijk van hoe schoon een keuken van het hotel is."

Gerelateerde updates