Gesealde zakken als truc voor goede voeding

Gesealde zakken als truc voor goede voeding

Marcel Hesseling zorgt ervoor dat de renners van Team LottoNL-Jumbo op het juiste moment passende voeding krijgen. Hij legt uit hoe het eten in de Tour de France is geregeld.

“Daily Fresh Food sponsort de warme maaltijden en de herstelmaaltijden in de bus. Ik maak de menu’s in grote lijnen en Daily Fresh weet dan welke ingrediënten ze kunnen gebruiken. Daarbij houd ik rekening met de lengte en de zwaarte van de etappe. Voor zware bergritten moet meer worden gegeten, vooral extra koolhydraten. Bij de keuze van de maaltijdcomponenten wordt hier rekening mee gehouden. Er wordt voor makkelijk verteerbare ingrediënten gekozen die per gewichtseenheid de meeste koolhydraten bevatten. Hierbij kan je denken aan witte rijst, witte pasta of pannenkoekjes."

"Daily Fresh Food bereidt een groot gedeelte van de voeding die de renners tijdens de Tour eten op locatie in Geleen. Door middel van een speciale kooktechniek wordt het eten in gesealde zakken bereid. Dat heeft als voordeel dat de voedingswaarde beter wordt behouden en dat het eten de goede smaak behoudt. Het is vooral belangrijker dat dit een hele veilige techniek is die de voedselveiligheid garandeert. We zijn dus niet meer afhankelijk van hoe schoon een keuken van het hotel is."

Gerelateerde updates