Gesink en Roglic schuiven op in Tirreno

Gesink en Roglic schuiven op in Tirreno

Robert Gesink en Primoz Roglic schuiven op in het algemeen klassement van Tirreno-Adriatico. In de tweede etappe naar Pormarance kwamen Gesink en Roglic in het peloton over de streep. In het klassement staat Gesink veertiende en Roglic vijftiende.


“Een rustige dag en een harde finale”, zo omschrijft ploegleider Addy Engels de rit van vandaag. Met nog dertig kilometer te gaan werden de vluchters ingelopen en begon de finale. “Het was geen verrassing dat het vanaf dat moment niet meer stil viel. Op de een na laatste klim reed er een groepje weg en we waren even bang dat deze weg zou blijven. Het peloton herstelde dit gelukkig en pakte de groep weer terug.” Uiteindelijk wint Geraint Thomas met negen seconden voorsprong op het peloton met Gesink en Roglic.


Volgens Engels was het goed dat deze groep werd bijgehaald. “Wij hadden niet de mannen om het recht te zetten. Gesink en Roglic werden aan het begin van de finale afgezet en kwamen toen geïsoleerd te zitten. Vanaf daar moesten zij het zelf doen. Het is gelukt om in het peloton over de streep te komen. In het klassement hebben ze geen tijd verloren.”


De kopmannen staan er goed voor. “Ondanks het ongeluk van gisteren heeft Primoz laten zien dat er met zijn benen niks mis is en ook Gesink is in orde.”


Jurgen Van den Broeck


Een van de renners die de ploeg miste op de slotklim was Jurgen Van den Broeck.

In de afdaling richting de Volterra kwam Van den Broeck ten val. Hij reed met zijn wiel in een richel en kwam hard in aanraking met het asfalt.


Volgens Addy Engels was het duidelijk dat hij niet meer verder kon. “Hij was behoorlijk geschaafd en hij voelde zich erg duizelig. Toen hij weer op de fiets stapte moest hij vanwege de duizeligheid snel weer gaan zitten. In overleg met de arts hebben we besloten om hem uit koers te halen.”

Gerelateerde updates