Gesink en Van Asbroeck kopmannen in Californië, Van Winden terug bij Team LottoNL-Jumbo

Gesink en Van Asbroeck kopmannen in Californië, Van Winden terug bij Team LottoNL-Jumbo

Robert Gesink is van plan om in de Tour of California mee te strijden om een topklassering na zijn prima optreden in de Tour de Romandie. Team LottoNL-Jumbo rekent in de Verenigde Staten verder op Tom Van Asbroeck.

Robert Gesink is van plan om in de Tour of California mee te strijden om een topklassering na zijn prima optreden in de Tour de Romandie. Team LottoNL-Jumbo rekent in de Verenigde Staten verder op Tom Van Asbroeck. De Belgische sprinter kan in The Golden State vertrouwen op de steun van Dennis van Winden, die per direct zijn rentree maakt bij de ploeg.

“Ik ben super blij om weer terug te keren op het hoogste niveau”, aldus Van Winden, die overkomt van het Baku Cycling Project en een contract tot het einde van het jaar heeft getekend.

“Ik ben trots om weer deel uit te maken van de familie. Ik wil Baku bedanken voor de kans die zij mij hebben geboden. Het is een project waar muziek inzit en ik blijf de mannen zeker volgen. Ik kijk er naar uit om Robert en Tom zo goed mogelijk bij te staan in de Tour of California.”

Erik Dekker
Ploegleider Erik Dekker is content met de terugkeer van Van Winden. “Dennis is een sterke lead-out man. Onze sprinters gaan echt wat aan hem hebben. In California gaan we werken aan de tandem Van Winden-Van Asbroeck. In de massasprints willen we de strijd aanbinden met Cavendish. We willen graag competitief zijn. Daar gaan we voor.”

Robert Gesink
Gesink heeft in Californië al vaker het beste in zichzelf naar boven weten te halen. In 2007 en 2008 was hij de beste jongere en in 2012 won hij het eindklassement. Bovendien schreef hij al twee etappes op zijn naam.

“Ik vind de Tour of California een schitterende koers. Ik ben er in het verleden al een aantal keer succesvol geweest en na de Tour de Romandie is deze wedstrijd voor mij een logische stap. Ik hoop dat ik in Amerika nog meer in staat ben om mee te doen voor mooie uitslagen, want daar gaat het uiteindelijk allemaal om. Met de zege van Moreno Hofland in Yorkshire zijn we vertrokken. Ik wil die lijn in Amerika doortrekken.”

Hoogtestage
Gesink blijft na de Tour of California met zijn familie in de Verenigde Staten om op hoogte te trainen. “Op die manier wil ik mij voorbereiden op de Ronde van Zwitserland en de Tour de France. Het land bevalt me en biedt mij de perfecte combinatie van inspanning en ontspanning.”

Team line-up:

Tom van Asbroeck, Laurens ten Dam, Jos van Emden, Robert Gesink, Mike Teunissen, Sep Vanmarcke, Dennis van Winden & Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Erik Dekker.


Gerelateerde updates