Gesink ten aanval en Kruijswijk tiende in Catalonië

Gesink ten aanval en Kruijswijk tiende in Catalonië

Steven Kruijswijk staat na de vijfde etappe tiende in het algemeen klassement van de Volta a Catalunya. De kopman van Team LottoNL-Jumbo kwam ook als tiende over de streep. De koers werd gekleurd door Robert Gesink, die ten aanval trok. Alejandro Valverde won de rit en is de nieuwe leider.


“Het was een goede dag vandaag. Het was mijn doel om mee te zitten en na zestig kilometer demarreren lukte dat ook”, aldus Gesink. Al snel kreeg de groep een grote voorsprong, maar op een vlakker gedeelte langs de kust begon Movistar te achtervolgen. “Helaas kregen we geen ruimte omdat de klassementploegen zenuwachtig werden. Toen het in het peloton op de kant ging, was het snel gedaan met onze voorsprong. Helaas, want ik had graag mijn benen willen testen op de klim. Nu proberen goed te herstellen om morgen weer een kans te pakken.”


Voor de slotklim werd Gesink ingelopen en vrijwel meteen nestelde hij zich op de kop van het peloton. Ploegleider Sierk-Jan de Haan was blij om dat te zien. “Iedereen deed wat van hem verwacht werd. Gesink probeerde mee te springen en zat uiteindelijk in de kopgroep. Toen hij teruggepakt werd, heeft hij samen met zijn ploeggenoten er alles aan gedaan om George Bennett en Kruijswijk voorin te houden.”


Kruijswijk beter


Op de slotklim naar Lo Port brak het peloton in stukken. Kruijswijk kwam als tiende over de streep en Bennett werd achttiende. In klassement staat Bennett veertiende en schuift Kruijswijk op naar de tiende plaats. Volgens De Haan is het goed om te zien dat Kruijswijk elke dag beter wordt.


“Dit is een goede prestatie. Het is bekend dat hij hier niet in een goede vorm naartoe kwam na zijn ziekte in Parijs-Nice. Het is mooi om te zien dat hij zich herpakt en op dit niveau tiende kan worden. Het is vooral goed voor het gevoel van Steven, dat hij weer fit begint te worden.”


Gerelateerde updates