Gijs van Hoecke lichtpuntje tijdens pechdag in E3 Prijs

Gijs van Hoecke lichtpuntje tijdens pechdag in E3 Prijs

Tijdens de E3 Prijs Harelbeke heeft Team LottoNL-Jumbo op cruciale momenten te maken gekregen met pech. Kopman Lars Boom reed net als zijn ploeggenoten Bram Tankink en Twan Castelijns lek en Jos van Emden raakte bij een valpartij betrokken. Op de voorgrond was het de Belg Gijs van Hoecke die namens Team LottoNL-Jumbo mee in de kopgroep zat. Uiteindelijk won Greg van Avermaet deze WorldTour-wedstrijd.


“Het is mooi om de in de kopgroep te zitten maar ik ben ontgoocheld dat ik daar niet voor beloond ben”, aldus Gijs van Hoecke. De jonge Belg van Team LottoNL-Jumbo kwam terecht in een kopgroep waar de latere winnaar Van Avermaet uiteindelijk bij aansloot.

“Het leek wel of iedereen in de kopgroep wilde zitten. Het duurde negentig kilometer voordat er een groep weg was. Ik heb het samen met mijn ploeggenoten vaak geprobeerd en uiteindelijk kwam ik in de kopgroep terecht. Het is mooi om op de bekende Vlaamse wegen voorop te rijden.


In de finale kwam er een groep met Van Avermaet en Gilbert aansluiten en dan weet je dat die voorop zullen blijven. Toen we hoorden dat ze eraan kwamen hebben we het wat rustiger aan gedaan om nog wat te sparen om aan te kunnen haken. Uiteindelijk reden ze toch te hard en kon niemand uit de oorspronkelijke vlucht nog volgen. Het is voor mij balen dat ik ook de achtervolgers moest laten gaan omdat ik op de laatste klim van de dag de aansluiting verloor. Als dat wel was gelukt, had ik wellicht naar een mooie plek kunnen sprinten.”


Pechdag voor Team LottoNL-Jumbo


"Het was tachtig kilometer oorlog om in de ontsnapping te zitten. Als je er dan bij zit, weet je wel dat je al veel hebt moeten geven. Uiteindelijk zit Van Hoecke mee en dat was zijn doel vandaag.”


Behalve het optreden van Gijs van Hoecke heeft de ploeg vandaag veel pech gehad. “Het was chaotisch achter de kopgroep”, zegt Boven. “Twan Castelijns reed net voor de Taaienberg lek, terwijl hij goed in de koers zat. Ook Lars Boom reed op een slecht moment lek en Jos van Emden raakte betrokken bij een valpartij. Het peloton brak en dan rijden er achttien man weg. Jos kwam nog wel terug, maar draaide als laatste de Paterberg op. Dan wordt het lastig."


Gerelateerde updates