Groenewegen 6e in Hamburg Cyclassics

Groenewegen 6e in Hamburg Cyclassics

Dylan Groenewegen is zesde geworden in de Euro Eyes Cyclassics in Hamburg. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo werd in de finale van de World Tour wedstrijd goed afgezet door Sep Vanmarcke, maar raakte in de sprint in het gedrang. Nacer Bouhanni (Cofidis) won de wedstrijd aanvankelijk, maar werd teruggezet in de uitslag vanwege gevaarlijk rijgedrag. De overwinning werd daardoor toegekend aan Caleb Ewan (Orica - BikeExchange).

 

“Het werd nog best spannend”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Door de harde regen veranderde de situatie in de koers en kon de kopgroep lang voorop blijven. Wij hebben heel hard meegewerkt in de achtervolging van het peloton om ervoor te zorgen dat het toch in een sprint zou eindigen. De renners hebben onderling besloten dat het daarin voor Dylan Groenewegen zou zijn in plaats van Moreno Hofland. De finale was chaotisch, maar Sep Vanmarcke kon bij Dylan blijven en heeft hem vooraan afgezet. Dylan boekt hier uiteindelijk zijn eerste top-10 resultaat in een World Tour klassieker en ik denk dat hij deze wedstrijd in de toekomst kan winnen.”

 

Groenewegen raakte in de eindsprint een beetje ingesloten. “De regen maakte het allemaal wat chaotischer”, gaf de sprinter aan. “Ik wilde vandaag graag om de overwinning meesprinten en dat is aardig gelukt. In zo’n sprint als vandaag moet alles mee zitten. We hebben het prima gedaan met de ploeg en ik ben blij dat ik er zelf bij zat na deze lastige finale. Sep heeft me goed naar voren gebracht. Hij zette me af in 5e positie, maar daarna raakte ik in het gedrang.”

Gerelateerde updates