Groenewegen 9e in Scheldeprijs

Dylan Groenewegen is negende geworden in de Scheldeprijs. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo werd in de sprintvoorbereiding goed ondersteund door zijn ploeg, maar verloor het wiel van Robert Wagner met nog 1,8 kilometer te gaan. Marcel Kittel (Etixx - Quick Step) won.

 

“We hebben een goede koers gegeven, maar geen goede uitslag behaald”, zei ploegleider Jan Boven na de wedstrijd. “We hadden controle in de wedstrijd en wisten dat het belangrijk was om voortdurend op de goede plek te zitten. Dat ging lange tijd zoals gepland. We moesten als eerste de laatste twee kilometer in. Dat was een groot gevecht, maar daar kwamen Tom Van Asbroeck en Robert Wagner perfect uit. Dylan Groenewegen moest echter iemand voor laten, waarna hij wegzakte.”

 

Te ver

Groenewegen deed er vervolgens alles aan om weer terug te komen in het wiel van Wagner. “Vlak voor de voorlaatste bocht kwam ik weer bij hem, maar in de laatste bocht slipte ik een beetje weg”, gaf Groenewegen aan. “Daardoor kwam ik uit op plaats 20 in het peloton. Dat was veel te ver. Ik heb het zelf verspeeld, want de prestatie van de ploeg was goed. We hebben in een sterk deelnemersveld laten zien dat we bij de beste sprinttreinen horen.”

 

Gerelateerde updates