Groenewegen wint tweede etappe Ster ZLM Toer

Groenewegen wint tweede etappe Ster ZLM Toer

Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. In de sprint in finishplaats Hoogerheide was de regerend Nederlands kampioen de overige sprinters de baas. Primoz Roglic behoudt de leiding in het algemeen klassement. Het betekende de vijftiende zege van het seizoen voor Team LottoNL-Jumbo en de vierde overwinning van het seizoen voor Groenewegen.

 “Ik was ze heel even kwijt, maar ze wachten perfect en toen werd ik goed afgezet”, zei Groenewegen direct na afloop. “Winnen is altijd lekker, we wisten dat de vorm gewoon goed was. We hebben weer een overwinning erbij, dat is lekker zo richting de Tour de France.” 

Onderweg probeerde Team LottoNL-Jumbo nog een breuk te forceren. “Op een gegeven moment hebben we het op de Oesterdijk op de kant getrokken en zaten we met zes man mee. Ik denk dat we gewoon een hele sterke koers hebben gereden, gecontroleerd vanaf de start tot aan de finish.” 

“Ten opzichte van de Tour de France vorig jaar ben ik weer een stuk sterker geworden. Dat voel ik en dat blijkt ook uit de sprinttrainingen. Ik was natuurlijk vorig jaar ook een jaar jonger. In de Tour rijden de sterkste sprinters, die doen hier ook mee en komen er vandaag niet aan te pas en wij wel.” 

“Het was een zware dag vandaag”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Het was heet en er stond heel veel wind. Na een hectisch begin was er een groep van zes man weg. Waardoor wij goed konden controleren daarachter met Twan Castelijns en Gijs Van Hoecke. Op de Oesterdam was er een waaier van veertien man en zaten we met zes man mee, dat was een hele goede situatie. Dat kwam daarna weer bij elkaar terug.” 

“Vanaf dat moment zijn we aan de finale gaan denken. We hadden een plan gemaakt vanmorgen en ondanks de hectiek is dat heel goed gelukt. Dylan maakt dat met overmacht af”, zei Zeeman. 

Vorig jaar begon Team LottoNL-Jumbo met het ontwikkelen van de sprinttrein in dienst van Dylan Groenwegen. Tijdens de aankomende Tour de France is een rit winnen met de trein in de Tour de France een van de belangrijkste doelen. “We zijn met deze groep bezig om naar de Tour de France te werken. Wij weten wat er moet gebeuren om de grote teams partij te bieden in de Tour. We hebben deze race uitgekozen om automatismen van de sprinttrein in te slijpen. Alles ging vandaag volgens de afspraken, dat geeft heel veel voldoening dat het lukt”, besluit Zeeman.

Gerelateerde updates