Groenewegen wint voor tweede keer op rij in Ster ZLM Toer

Groenewegen wint voor tweede keer op rij in Ster ZLM Toer

Dylan Groenewegen heeft na de tweede ook de derde etappe in de Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk gewonnen. De heuveletappe die begon en eindigde in Buchten finishte in een massasprint waarin Groenewegen Andre Greipel en Moreno Hofland te snel af was. De overwinning was voor Team LottoNL-Jumbo de derde in drie etappes in de Ster ZLM Toer. Het is de zestiende overwinning van het seizoen voor Team LottoNL-Jumbo en de vijfde seizoensoverwinning voor Groenewegen. Ploeggenoot Primoz Roglic bleef ondanks een val in de laatste kilometers de leider in het algemeen klassement.

 “Het was een mooie overwinning”, zei Groenewegen nadat hij Greipel naar de tweede plek had verwezen. “Het was een hectische finale. Ik werd vandaag echt perfect afgezet op 175 meter. Dan moet de overwinning eigenlijk binnen zijn en ik maakte het dan ook af. Voor de tweede dag op rij liep de sprinttrein erg goed. Ik werd zo hard op gang getrokken door Robert Wagner dat ik de spurt alleen maar hoefde door te trekken. Er kwam niemand meer overheen. We rijden heel goed, hebben hier een sterke ploeg en de meeste van die jongens zullen ook wel een kans maken op de Tour de France. Ik wil in topvorm naar de Tour gaan en het lijkt erop dat ik de vorm wel aardig te pakken heb.”

“Ongelofelijk. Ik heb dat nog nooit meegemaakt: de eerste drie ritten van een ronde winnen”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “Het was een flinke klus om de goede kopgroep weg te laten rijden. Vanaf toen hebben we gecontroleerd. Gijs Van Hoecke heeft weer fantastisch gereden. De andere renners waren volledig gefocust op de finale en dat hebben ze echt super goed gedaan. Groot compliment voor de jongens.” 

De ontwikkeling van de sprinttrein is sinds vorig jaar een van de prioriteiten van Team LottoNL-Jumbo, met als uitgesproken ambitie een etappeoverwinning in de Tour de France van 2018. “We willen met Dylan naar de wereldtop. We zijn in de Ster ZLM Toer de automatismen aan het aanscherpen en om de overtuiging in de sprinttrein te krijgen”, verklaart Zeeman, die natuurlijk maar wat graag dit jaar al een sprintzege in de Tour zou verwelkomen.

Gerelateerde updates