Hoe gaat het met George Bennett

De Tour Down Under was zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. George Bennett nam eerder in januari deel aan het nationale weg kampioenschap in Nieuw-Zeeland en reisde vervolgens naar Adelaide voor de World Tour wedstrijd Tour Down Under. In Melbourne is er even tijd voor een praatje.

Hoe was je zomer in NZL?
Het was echt een plezierige tijd thuis. De eerste weken van het seizoen heb ik in Europa moeten wachten voor wat team verplichtingen. Ik zat alweer snel op de fiets in Nieuw-Zeeland en benutte mijn tijd goed. Ik probeerde zo veel mogelijk vrienden te zien in de 2 maanden die ik thuis was. Het maakt niet uit wat en hoe, het is gewoon een geweldige plek om te verblijven.

Train je dan alleen?
Als ik in Europa ben train ik liever alleen, maar in Nieuw-Zeeland rijd ik mee met een goede groep en rijd ik enkele 'club rides'. Ik denk dat dit de beste training is. Het is mentaal en fysiek goed, alles is meer ontspannen en dat kweekt de ideale omstandigheid om hard te kunnen trainen. Alles is in balans wat een stuk moeilijker is in Europa als je 20.000 kilometer van huis bent.

Is het moeilijk om zo ver van je team te trainen?
Nee, het maakt geen verschil uit. Alles wordt automatisch geüpload van mijn Pioneer en ik heb regelmatig contact met mijn trainer Mathieu Heijboer via Skype. Door de tijd van het jaar, het is zomer in Nieuw-Zeeland, is alles een stuk makkelijker. Overigens train ik altijd in het buitenland. In Girona is het hetzelfde als in Nederland waar ik dus nooit train. Het enige probleem dat we soms hebben is het uitwerken van de tijdzones.

Wat zijn je doelen dit seizoen?
Mijn eerste doel van het jaar is Parijs-Nice, gevolgd door Luik-Bastenaken-Luik. Ik heb nog nooit in de Ardennen gereden. Ik ben enthousiast het wordt mijn eerste klassiekers campagne.

Gerelateerde updates