Hoe gaat het met Steven Kruijswijk?

Hoe gaat het met Steven Kruijswijk?

Steven, hoe is het met je?

Prima, ik ben deze week weer begonnen met trainen. Na de Giro heb ik even rustig aan gedaan. Ik heb natuurlijk mijn rib gebroken, dus dat heeft wel even tijd nodig gehad om te herstellen. Heel af en toe voel ik het nog wel. Ik kan in ieder geval pijnvrij trainen en het wordt per dag beter. Ik zal er gedurende de tweede helft van het seizoen geen hinder meer van ondervinden.

Hoe hebben de fans je onthaald na de Giro?

Ik heb heel veel positieve reacties gehad. Dat gaf me een goed gevoel. Het is mooi om te zien dat er zo wordt meegeleefd in Nederland.

Wat is je planning voor de rest van het seizoen?

Ik ben nu aan het trainen in Girona. In de tweede week van juli ga ik door naar Andorra, waar ik drie weken op hoogte train zodat ik weer klaar ben voor de rest van het seizoen. Ik rijd dan de Clásica San Sebastián en de week daarna vlieg ik naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. De Vuelta a España is daarnaast een ander hoofddoel van mijn seizoen en de voornaamste reden dat ik op hoogtestage ga.

Je noemde het al, je bent geselecteerd voor de Olympische Spelen. Hoe voelt dat?

Super mooi, dit is de eerste keer dat ik naar de Olympische Spelen ga. Het is een mooie stap in mijn wielercarrière en prachtige beloning voor mijn prestaties in de Giro. Ik hoop dat ik in Rio een goede koers kan rijden.

Gerelateerde updates