Hofland 4e in 1e etappe Arctic Race

Hofland 4e in 1e etappe Arctic Race

Moreno Hofland is vierde geworden in de eerste etappe van de Arctic Sea Race in Noorwegen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo werd in Rognan geklopt door winnaar Alexander Kristoff (Katusha), John Degenkolb (Giant - Alpecin) en Danny van Poppel (Team Sky). Tom Van Asbroeck zat in de ontsnapping en pakte de bergtrui.

 

“Het was een lastige dag met een flinke beklimming aan het einde”, zei ploegleider Frans Maassen. “Het was maar de vraag of het vandaag een sprint ging worden en wij hadden daarom afgesproken om aanvallend te koersen. Tom Van Asbroeck zat in de kopgroep en kreeg ook best wat ruimte. Hij haalde de top van de laatste beklimming nog voor het peloton, maar het was niet genoeg om vooruit te blijven. Hij pakte wel de meeste bergpunten en wint daarmee 500 kilo zalm.”

 

Tussen de wielen

“Na de laatste berg, waren we snel bij de finish”, zei Moreno Hofland. “Het was veel draaien en keren en in die chaos verloor ik het wiel van Sep Vanmarcke. Dennis van Winden kwam vervolgens bij me en heeft me teruggebracht tussen de wielen van de andere sprinters. Ik zat bij Danny van Poppel in het wiel, maar was niet sterk genoeg om hem voorbij te gaan.”

 

Vrijdag krijgt Moreno Hofland naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe kans. “Morgen is het op papier wat makkelijker dan vandaag”, gaf Maassen aan. “Het zou kunnen dat de vluchters het redden, maar mijn verwachting is dat het in een sprint eindigt. Daarin willen wij Moreno zo goed mogelijk afzetten.”

Gerelateerde updates