Hofland 5e in eerste etappe Ronde van Polen

Hofland 5e in eerste etappe Ronde van Polen

Moreno Hofland is vijfde geworden in de eerste etappe van de Ronde van Polen. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo ging in de sprint in Warschau net iets te laat aan. Davide Martinelli (Etixx - Quick Step) won.

 

“Het was een hectische eerste dag”, zei Moreno Hofland. “Er was regen voorspeld en dat was op dit parcours niet prettig geweest. Gelukkig hebben we het droog gehouden. Dit was mijn eerste koers sinds een tijdje en het ging best goed. Ik heb de finale samen met Dennis van Winden gereden. Ik verloor alleen even zijn wiel tijdens een afdaling, maar daarna had ik veel snelheid en kwam ik terug bij de eerste vijf. Ik kwam uiteindelijk als derde door de laatste bocht en twijfelde toen eventjes voordat ik aan ging. Achter me begonnen ze wel meteen met sprinten, waardoor ik even ingesloten werd. Dat was balen.”

 

Ploegleider Addy Engels ziet deze week nog meer kansen voor Hofland. “We gaan ons vaker met de massasprint bemoeien voor Moreno, deze week”, gaf hij aan. “En op de dagen dat het lastig wordt, hebben we Enrico Battaglin. Primoz Roglic gaat daarnaast voor het algemeen klassement.”

 

Woensdag staat de tweede etappe op het programma en die is vergelijkbaar met de eerste. “Normaal gesproken wordt het een massasprint”, concludeerde Engels. “Wij gaan die aanpakken met hetzelfde plan als vandaag.”

Gerelateerde updates