Hofland improviseert en wordt 6e in 1e etappe Dauphiné

Hofland improviseert en wordt 6e in 1e etappe Dauphiné

Moreno Hofland is zesde geworden in de eerste etappe van het Criterium du Dauphiné. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo reed een sterke sprint na een moeizaam verlopen finale. Nacer Bouhanni (Cofidis) won de rit.

 

“Het liep in de finale niet zoals we het hadden bedacht”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Door te improviseren, kwam Moreno Hofland nog wel in goede positie uit. Hij reed een sterke sprint. We werken er hard aan om die sprintvoorbereiding rondom Moreno zo goed mogelijk te laten verlopen. Het was vandaag een hectische rit die een zesde plaats voor hem oplevert. Ik verwacht dat hij in de vierde etappe nog een kans krijgt en dat er dan een betere uitslag uitkomt.”

 

Zelfvertrouwen

Volgens Hofland ging het fout met nog vier kilometer te gaan. “Daar was de eerste rotonde van de finale en wilden we graag bij de eerste 20 renners zitten”, gaf de sprinter aan. “Dat lukte niet en daarna liepen we steeds achter de feiten aan. Ik kwam er uiteindelijk nog redelijk goed uit. Ik ben toen ook gelijk aangegaan en het is goed voor mijn zelfvertrouwen dat ik meteen naar de tweede positie opschoof. De streep lag uiteindelijk net te ver, waardoor er nog wat renners voorbij kwamen. Ik ben teleurgesteld over hoe de finale is verlopen, maar ben tevreden over mijn sprint.”

 

Dinsdag staat er een bergetappe op het programma in het Criterium du Dauphiné. De renners eindigen dan bergop in Chalmazal-Jeansagnière.

Gerelateerde updates