Hofland sprint ook in 2e etappe Ronde van Polen naar 5e plaats

Hofland sprint ook in 2e etappe Ronde van Polen naar 5e plaats

Moreno Hofland is de tweede etappe van de Ronde van Polen op dezelfde plaats geëindigd als de eerste. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo eindigde op een snelle sprint heuvelafwaarts als vijfde. Fernando Gaviria (Etixx - Quick Step) won de rit en is de nieuwe leider in het klassement.

 

“Het was een snelle sprint naar beneden”, zei Moreno Hofland. “Dan is timing en plaatsing heel belangrijk. Ik zat wel op de goede plaats, maar het moet allemaal precies kloppen als je zo’n sprint wilt winnen. Ik denk dat ik het niet slecht gedaan heb. Zeker als je weet dat ik meer een sprinter ben voor eindsprints waarvoor je veel power nodig hebt. We hebben het met de ploeg goed gedaan. Dennis van Winden en Tom Leezer hebben me van voren afgezet. Voor mijn gevoel hebben we er het maximale uit gehaald.”

 

Loterij

Addy Engels was het met zijn sprinter eens. “Dit is niet de specialiteit van Moreno”, gaf de ploegleider aan. “Maar de ploeg is daar op een goede manier mee omgegaan. Tom Leezer was vandaag de laatste man en daarna moest Moreno het zelf doen. Hij zat goed, maar ik moet zeggen dat zo’n sprint naar beneden ook grotendeels een loterij is.”

 

Donderdag zou in dat kader weleens een grotere kans voor Hofland kunnen opleveren als de lange derde etappe met een lastige finale op het programma staat. “Moreno kan dat parcours beter aan dan de gemiddelde sprinter”, concludeerde Engels. “Hij zou het morgen kunnen overleven, maar dat ligt ook aan hoe hard de klassementsmannen de koers maken.”


 

Gerelateerde updates