Jos van Emden 8e op het WK Tijdrijden

Jos van Emden 8e op het WK Tijdrijden

Jos van Emden van Team LottoNL-Jumbo is 8e geworden in de tijdrit op het WK in Doha, Qatar. De Nederlander finishte na 40 kilometer in een tijd van 46:28.40. De winnaar was de Duitser Tony Martin met 44:42.99. Daarmee was hij 45 seconden sneller dan de Wit-Rus Kiryienka en 1 minuut en 10 seconden sneller dan de Spanjaard Castroviejo.

 

“Ik had vooraf getekend voor een plek in de top 10 dus ben ik erg blij met deze 8e plek. Er zijn maar zeven renners sneller en de Belg Lampaert zelfs nog in dezelfde seconde.” Toch wist Jos van Emden nog wel een kanttekening te plaatsen. “Ik wist dat ik het na 30 kilometer lastig zou krijgen en de combinatie met de hitte maakte het heel zwaar. Dan kan je alles anders gaan doen, maar ik besloot om gewoon hard te starten. In de laatste 10 kilometer zakte mijn tempo. Ik laat daar zo een halve minuut liggen, maar wie weet, als ik behouden was gestart had ik de tijd misschien niet meer in kunnen halen. Een plek bij de top 10 is mooi.”

Campenaerts

Voor Victor Campenaerts verliep de tijdrit minder goed. De Belg finishte met een tijd van 47:33.99 als 26e en was niet tevreden. “In het begin had ik nog een goed gevoel, maar na het eerste tussenpunt voelde ik me al minder worden. Ik kon de vermogens niet halen die ik wilde halen en dan weet je dat het niet genoeg zal zijn voor een mooie uitslag.”

 

Campenaerts voelde deze week al dat hij niet in topvorm was. “Het seizoen was lang en in de afgelopen dagen voelde ik me al minder worden. Ik probeerde mij op de aerodynamica te richten, zo heb ik me heel klein gemaakt om er nog het beste van te maken.“

Volgens Victor Campenaerts had het weinig met de warmte te maken. “Het was echt wel warm en je moet meer drinken dan normaal. Maar ik had zeker niet het gevoel dat mij minder hard liet rijden. Ik had gewoon hele slechte benen.”

Roglic en Vermeulen

Naast Campenaerts en Van Emden stonden ook hun ploeggenoten Primoz Roglic namens Slovenië en Alexey Vermeulen namens de Verenigde Staten aan de start in Qatar. Roglic finishte in een tijd van 47:29.05 als 24e. De jonge Alexey Vermeulen werd 28e met een tijd van 47:57.99.

Gerelateerde updates