Jos van Emden toont zich in de derde etappe in de ronde van Valencia

Jos van Emden toont zich in de derde etappe in de ronde van Valencia

In de derde etappe van de Ronde van Valencia was het Jos van Emden die zich namens Team LottoNL-Jumbo van voren liet zien. In de sprintersetappe naar Riba-Roja de Turia wist Van Emden in het laatste uur te ontsnappen. Hij werd teruggepakt en de massasprint werd gewonnen door Magnus Cort Nilsen. Van Avermaet blijft leider.


“Het was een hectische dag met veel wind. Mijn aanval in het laatste uur was ook zeker niet het plan”, zegt Jos van Emden lachend. “Op een gegeven moment viel het peloton stil vanwege de tegenwind. Die jongen van Roompot wilde wegrijden en ik vond het ook wel een goed idee. Niet geschoten is altijd mis.”


Al vroeg op de dag reed er een kopgroep van zes weg en al snel fietsten zij een voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar. Toen het peloton binnen een minuut van de kopgroep was gekomen, sprong Jos van Emden samen met Elmar Reinders naar de kopgroep.


“Toen we bij de kopgroep kwamen, bleek al snel dat zij niet hard genoeg gingen. Ik ben er meteen vandoor gegaan en heb toen nog even voor het peloton uit gereden. Maar de voorsprong was zo klein, ik heb nooit aan de overwinning durven denken.”


Met nog 10 kilometer te gaan werd Van Emden ingelopen en maakte het peloton zich op voor de massasprint. Op het korte klimmetje op twee kilometer van de streep probeerden een aantal renners te ontsnappen maar was een massasprint niet meer te voorkomen. In de smalle straten van Riba-Roja de Turia was het Magnus Cort Nilsen die er met de winst vandoor ging.


Nico Verhoeven


Ploegleider Nico Verhoeven zag een sterke Van Emden. “Met nog zoveel kilometer te gaan is zo’n ontsnapping eigenlijk kansloos, maar het is zeker mooi dat Jos van Emden het toch probeert. Op deze wegen moet je echt aanvoelen wanneer je kan gaan. Je weet het nooit met de smalle wegen in de finale. ”

“Het was een hectische dag doordat er veel wind stond. We zijn er als ploeg goed door gekomen. Niemand is gevallen en Steven Kruijswijk is klaar voor morgen. Dan gaan we bergop.


De finish in Llucena is dezelfde als waarop Gesink vorige jaar 3e werd in de Vuelta. Volgens Verhoeven is het nu aan Kruijswijk. “Hij heeft wat tijd verloren en staat niet meer goed in het klassement. Wellicht kan dat een voordeel zijn om weg te komen.”

 

Gerelateerde updates