Kansen in West-Vlaanderen voor LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo heeft tijdens de 3-daagse van West-Vlaanderen meerdere ijzers in het vuur. Tom Van Asbroeck is de belangrijkste renner in de etappes, terwijl Martijn Keizer met het oog op de proloog een goed klassement zou kunnen rijden.

“De puntjes moeten nu op de i staan”, is Martijn Keizer duidelijk. “Ik ben tevreden over mijn huidige vorm en tijdens de proloog in West-Vlaanderen moet ik er staan. Deze wedstrijd is voor mij vervolgens ideaal om een goede positie in het klassement vast te houden.”

Frans Maassen
De 3-daagse van West-Vlaanderen begint met een proloog van zeven kilometer. Rit één gaat over de Oude Kwaremont en in rit twee worden de Rodeberg, de Monteberg en de Kemmelberg aangedaan. “Een parcours dat alle renners een mooie kans biedt om zich te tonen”, zegt ploegleider Frans Maassen. “We hebben met Tom Van Asbroeck een belangrijke man voor de ritten en met Martijn Keizer een troef voor de proloog, maar het zou zomaar kunnen dat één van de andere renners verrast.”

Man in vorm
Dat Tom Van Asbroeck in Algarve en in Kuurne-Brussel-Kuurne zijn goede vorm liet zien, schept een verwachtingspatroon voor de 3-daagse van West-Vlaanderen. “Maar het is te voorbarig om te denken dat hij zomaar even een rit gaat winnen”, nuanceert Maassen. “Er staat een sterk deelnemersveld aan het vertrek en in het wielrennen win je sowieso nooit zomaar een wedstrijd. Ik hoop dan ook vooral dat iedereen het uiterste uit zichzelf haalt. Als er op maximaal vermogen is gestreden door de hele ploeg, ben ik tevreden. De proloog wordt in ieder geval doorslaggevend in het klassement en ik wil dan ook dat iedereen daarin volle bak gaat. Op die manier kunnen we zien waar iedereen staat.”

Team Line-up:
Tom van Asbroeck, Brian Bulgac, Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman, Nick van der Lijke, Barry Markus, Timo Roosen en Mike Teunissen.

Ploegleiding:
Frans Maassen

Gerelateerde updates