Keizer in de aanval tijdens ingekorte rit Catalonië

Keizer in de aanval tijdens ingekorte rit Catalonië

Martijn Keizer sprong mee in de vlucht in de vierde etappe van de Volta a Catalunya. De rit van aanvankelijk 190 kilometer werd vanwege natte sneeuw met zestig kilometer ingekort. Voor de laatste klim van de dag werd de kopgroep ingelopen. Nacer Bouhanni won de sprint van het peloton met daarin de klassementsmannen van Team LottoNL-Jumbo.


“Het was een rit waar de vluchters een kans zouden hebben, dus was het belangrijk om mee te zitten”, aldus Martijn Keizer. Samen met vier anderen wist hij in het begin weg te rijden.


“Het was al snel duidelijk dat we het niet gingen halen. Het peloton hield ons op drie minuten. Dan weet je dat je een dagje voor het peloton mag rijden, maar ook weer ingelopen wordt. We probeerden nog een beetje op reserve te rijden, maar toen kwam het peloton snel dichterbij.


Het is jammer en misschien had het er wel ingezeten als de rit volledig was verreden. Ik weet niet of sprintersploegen de hele 190 kilometer hadden kunnen controleren. Maar dat is achteraf praten. De beslissing om de etappe in te korten was de juiste. Je moet op een gegeven moment een beslissing nemen, dus is het goed dat ze op tijd de knoop doorhakten.”



Natte sneeuw

 

Ondanks dat de hele rit de zon scheen, was ook ploegleider Grischa Niermann blij met het besluit dat de rit werd ingekort. “Bij de oorspronkelijk startplaats sneeuwde het en lag er ijs op de fietsen. Dan moet je je afvragen of je de renners daar doorheen wilt sturen. Uiteindelijk begon de zon te schijnen en hebben de renners goed weer gehad. Ik denk dat een aantal jaar geleden het peloton nog wel de weg op gestuurd zou zijn. Het is goed dat er tegenwoordig rekening mee wordt gehouden.”

Gerelateerde updates