Keizer in top-10 Tirreno-Adriatico


Martijn Keizer heeft zich vandaag in de top-10 van het algemeen klassement in de Tirreno-Adriatico geknokt, op zeven seconden. De sterke Nederlander reed gisteren een prima proloog en sprokkelde vandaag wat bonificatiesecondes bij elkaar tijdens zijn vroege vlucht. De etappe eindigde in een sprint die werd gewonnen door Jens Debusschere.

“Het was gepland dat Martijn zou gaan aanvallen”, verklaarde ploegleider Nico Verhoeven na afloop. “We hebben geen klassementsrenner door het afhaken van Robert Gesink en ook geen sprinter meer door de valpartij van Tom Van Asbroeck in de 3-daagse van West-Vlaanderen. Dan moet je andere doelen bedenken want je wilt je wel mengen in een wedstrijd als je eraan deelneemt. Daarom hadden we vandaag bedacht dat Martijn in de vroege vlucht moest zitten. Dan kon hij voor de bergtrui gaan of secondes sprokkelen voor het algemeen klassement. De bergtrui zat er helaas niet in omdat er zeer sterke renners in de kopgroep zaten die om de bergpunten streden. Dat het hem wel is gelukt om in de top-10 van het klassement terecht te komen is mooi voor hem.”

Gematigd tevreden
Keizer zelf was maar gematigd tevreden met het resultaat van zijn vlucht. “Het was mijn doelstelling om mee te zitten”, zei hij. “Dat is gelukt maar vervolgens wilde ik ook graag de bergtrui pakken. Dat lukte helaas niet en dat vind ik jammer. Dat ik nu 10e in het klassement sta is alleen op papier. In zo’n bergtrui rijd je echt een dag dus dat was veel mooier geweest. Maar al met al heb ik wel een hele mooie dag gehad zo in de kopgroep. Het is moeilijk uit te leggen waarom het zo leuk is om in de kopgroep te zitten maar het feit dat de cameramotoren om je heen rijden geeft een bijzonder gevoel. En ook gewoon het feit dat je ervoor zit natuurlijk.”

Klein klimmetje
De tweede etappe van de Italiaanse rittenkoers biedt LottoNL-Jumbo ook weer een leuke uitdaging. “Morgen is de aankomst op een klein klimmetje”, gaf Nico Verhoeven aan. “Dan kunnen de mannen met een sterke aankomst aan bod komen. Wij hebben Paul Martens die dat werk goed aankan. Paul reed ook een prima proloog dus hij is in vorm. Het moet een beetje meezitten voor hem om een goed resultaat te behalen maar het is zeker mogelijk.”

Gerelateerde updates