Keizer tweede in proloog Tour de l’Eurométropole

Martijn Keizer kwam woensdag drie seconden tekort om de proloog van de Tour de l’Eurométropole te winnen. De tijdrijder van Team LottoNL-Jumbo moest op het 7,7 kilometer lange parcours alleen Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) voor zich dulden.

“Als je er zo dichtbij bent, is het ontzettend jammer dat je net tweede wordt”, zei Keizer na de wedstrijd. “Gougeard heeft net als ik veel voordeel gehaald uit het uitrijden van de Vuelta. Ik wist dat hij deze tijdrit ook goed aan zou kunnen. Het was een super lastige proloog en ik heb het maximale uit mezelf gehaald. Ik heb het goed ingedeeld, maar er was één iemand sneller. Dat is heel erg vervelend. Ik heb sinds de Vuelta uitgekeken naar deze dag. Dit moest mijn dag worden en ik was de op één na sterkste.”

Dichtbij
“Martijn ging ervoor om de eerste overwinning uit zijn carrière te boeken”, vertelde ploegleider Erik Dekker. “Hij zat er dichtbij. De eerste twee zaten vandaag heel dicht bij elkaar, maar daarachter is het verschil best groot. Martijn heeft een goede prestatie neergezet en dat levert ons ook een mooie uitgangspositie op voor de rest van de week.”


Secondespel

Ook sprinter Tom Van Asbroeck heeft een hele goede tijdrit gereden. Hij werd veertiende met een achterstand van 29 seconden. “Hij heeft het ook goed gedaan”, vervolgde Dekker. “Maar hij moet wel drie ritten winnen om genoeg bonificatieseconden te pakken voor de eindzege. We gaan morgen beginnen aan dat secondespel en dan zien we wel wat de uitkomst is. We zitten met Martijn in ieder geval goed in de wedstrijd.”

Gerelateerde updates