Keizer valt en verliest klassering in Vuelta-tijdrit

Keizer valt en verliest klassering in Vuelta-tijdrit

Maarten Tjallingii en Martijn Keizer zijn respectievelijk 42e en 45e geworden in de zeventiende etappe van de Vuelta a España. In de 38,7 kilometer lange tijdrit Rondom Burgos, die werd gewonnen door de nieuwe klassementsleider Tom Dumoulin (Giant – Alpecin), zag Keizer door een late val een top-15 klassering in duigen vallen.

“Maarten Tjallingii en Martijn Keizer gingen vandaag voor een goed resultaat”, zei ploegleider Erik Dekker na afloop. “De rest had de opdracht gekregen om wat energie te sparen met oog op de komende dagen. Martijn viel helaas. Dat was een pijnlijk moment voor hem. Het was zijn doelstelling om tussen plaats 5 en 15 te eindigen en daar leek hij op zijn minst dichtbij te komen. Hij viel op een rotonde met nog tien kilometer te gaan door een eigen fout. Hij had zich goed voorbereid en heeft gemotiveerd gereden. Het is jammer dat hij zijn kansen niet volledig heeft kunnen benutten.”

Teleurstelling
“Dat is een teleurstelling”, beaamde Martijn Keizer. “Ik had de veertiende tussentijd bij het tweede tussenpunt en was voor mijn gevoel bezig aan een goede tijdrit. Ik wilde vandaag vol gas voor een goed resultaat gaan, aangezien dit mijn laatste kans was. Daarom nam ik veel risico. Een beetje te veel, achteraf. Ik ging veel te hard een rotonde in. Erg jammer."

In de achttiende etappe staat er wederom het nodige klimwerk op het programma. “De start is wel vlak”, vervolgde Dekker. “Maar de finale is weer lastig en de finish ligt vlak na een col van de eerste categorie. Wij zien ook deze etappe weer als een kans en willen graag mee zitten in de vroege ontsnapping.”

Gerelateerde updates