Kelderman begint prima aan Parijs-Nice

Kelderman begint prima aan Parijs-Nice

Wilco Kelderman heeft Parijs-Nice zondag afgetrapt met een veertiende plaats in de proloog. Het talent van Team LottoNL-Jumbo legde het 6,7-kilometerlange parcours in Maurepas af in een tijd van 7.56.

Wilco Kelderman heeft Parijs-Nice zondag afgetrapt met een veertiende plaats in de proloog. Het talent van Team LottoNL-Jumbo legde het 6,7-kilometerlange parcours in Maurepas af in een tijd van 7.56. Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) was zestien seconden sneller en veroverde de eerste leiderstrui in de Koers naar de Zon. 

“Ik was goed, maar niet super”, analyseerde Kelderman na afloop. “Ik pak niet echt tijd op mijn concurrenten, maar zij winnen ook niet echt op mij. Behalve Kwiatkowski dan, die reed een fenomenale tijdrit. Ik had gehoopt op iets meer, maar deze uitgangspositie biedt nog genoeg kansen.”

Merijn Zeeman

Ploegleider Merijn Zeeman concludeerde hetzelfde als zijn pupil. “Ik heb met Jan Boven en onze tijdritspecialist Mathieu Heijboer Wilcos Pioneer Powerfile geanalyseerd en daar je zie gewoon dat Wilco het prima heeft gedaan. Technisch reed hij uitstekend en de krachtsindeling was ook goed. Als hij super was geweest, had hij een goede ereplaats kunnen pakken. Nu staat hij mooi tussen zijn concurrenten.”


Concentratie
Zeeman weet dat Kelderman om een goed eindklassement te rijden dagelijks bij de les moet zijn. “Parijs-Nice is een wedstrijd die je van dag tot dag moet benaderen. Dat weet iedereen. Elke etappe is zwaar en er kan altijd wat gebeuren.  En er gaan ongetwijfeld dingen gebeuren. Daarom moet de focus nu alweer direct op morgen worden gericht.”

Opletten
Maandag trekt het peloton van Saint-Remy-les-Chevreuse naar Contres. “Ik heb de rit verkend”, aldus Zeeman. “De wind had een gevaar kunnen zijn, maar die is er niet. Het peloton gaat in de finale dus heel fris zijn en dan kan het nerveus worden. Dan moet je altijd goed opletten. Hopelijk kan Moreno zich mengen in het sprintgeweld. Hij voelt zich de laatste twee dagen weer wat beter.”

Gerelateerde updates