Kelderman en Gesink behouden top-10 plaats na derde rit Vuelta al Pais Vasco

Wilco Kelderman en Robert Gesink blijven na de derde etappe van de Vuelta Ciclista al Pais Vasco respectievelijk 2e en 9e in het algemeen klassement. Het duo van Team LottoNL-Jumbo finishte woensdag in de eerste grote groep. Stephen Cummings (Dimension Data) bleef die groep net voor en won de rit.

 

“Wilco en Robert hebben vandaag een degelijke prestatie geleverd”, zei ploegleider Addy Engels na de etappe. “Ze hebben de hele rit in een goede positie gezeten. Het ging er vandaag ook om dat we hun posities in het algemeen klassement zouden consolideren. Daar wilden we onze manschappen voor gebruiken, waardoor er geen ruimte was voor een ontsnapping. Als Enrico Battaglin en Paul Martens erbij hadden kunnen blijven, hadden zij voor de dagzege kunnen gaan, maar daar was het vandaag te zwaar voor.”

 

Volle bak

De etappe in het Baskenland eindigde met drie steile klimmetjes kort achter elkaar. “Dat deed meer pijn dan je zou denken als je ziet dat een groep van ruim vijftig renners in dezelfde tijd is gefinisht”, gaf Gesink aan. “Het ging volle bak en het brak bovenop de laatste klim ook, maar uiteindelijk konden nog veel renners terugkomen in de afdaling. Wilco en ik zaten vlak voor de top op een heel klein gaatje, maar we sloten snel weer aan. Het was ook vandaag weer een zwaar gevecht voor de juiste posities. Daar zijn Wilco en ik goed doorheen gekomen.”

 

Instinctief

Donderdag, vrijdag en zaterdag worden beslissend in het algemeen klassement van de Vuelta Ciclista al Pais Vasco. “Morgen wordt het heel lastig en overmorgen superzwaar”, zei Engels. “Wij zijn niet bezig met een meesterplan om voor de slottijdrit in de leiderstrui te komen. We moeten instinctief blijven koersen. Als we dan voor de laatste rit nog steeds in deze situatie zitten, moeten we heel blij zijn.”

 

Gerelateerde updates