Kelderman verliest leiderstrui in koninginnenrit Eneco Tour

Kelderman verliest leiderstrui in koninginnenrit Eneco Tour

Kelderman verliest witte trui in koninginnenrit Eneco Tour   Wilco Kelderman is er zaterdag niet in geslaagd om de witte trui te behouden in de Eneco Tour. In de zesde etappe, de koninginnenrit rond het Waalse dorpje Houffalize, weerde de kopman van Team LottoNL-Jumbo zich kranig, maar de vele aanvallen van zijn concurrenten, bleken hem uiteindelijk te machtig.  

Kelderman hield de schade echter beperkt en zakte slechts twee plaatsjes. Alleen titelverdediger Tim Wellens van Lotto-Soudal, die solo aankwam in Houffalize, en Greg Van Avermaet (BMC) gingen hem voorbij in het klassement. Het verschil tussen Wellens en Kelderman is 1’17”. De Nederlander heeft 23 seconden op nummer vier Philippe Gilbert (BMC).  

“Ik heb er alles aangedaan vandaag, maar het was gewoon heel zwaar”, aldus Kelderman. “Het was al vroeg koers. Iedereen viel aan en telkens werd er naar mij gekeken. Op een gegeven moment kon ik gewoon niet meer.”  

Terugknokken
Kelderman knokte zich in de finale van de koers nog dapper terug richting de achtervolgende groep achter Wellens nadat hij even was gelost. “In een afdaling miste ik in de aansluiting en ontstond er een gat. Alles dreigde mis te lopen toen ik ook nog een hongerklop kreeg, maar ik wist na een gelletje toch nog aan te sluiten en kon vervolgens volgen tot de streep. Daardoor sta ik nu nog derde en die plek wil ik morgen vasthouden.”  

Nico Verhoeven
Nico Verhoeven zag zaterdag een spectaculair slotstuk rond Houffalize. “Het was op 55 kilometer van de finish al oorlog. Een aantal van onze renners moesten eerder dan normaal hun kruid verschieten en daardoor kwam Wilco geïsoleerd te zitten. Met een tiende plaats in de uitslag en zijn derde positie in het algemeen klassement heeft Wilco de schade knap beperkt weten te houden. Morgen in Geraardsbergen, als we in mini-versie van Ronde van Vlaanderen rijden gaan we Wilco als ploeg beschermen en hem goed in de finale brengen.”

Gerelateerde updates