Klassementsmannen van voren tijdens openingsetappe Baskenland

Klassementsmannen van voren tijdens openingsetappe Baskenland

Tijdens de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland zijn Primoz Roglic en George Bennett als twaalfde en veertiende gefinisht. De klassementsmannen van Team LottoNL-Jumbo hielden voorin stand in de bochtige finale richting Eguesibar-Sarriguren.


“Voor Baskische begrippen was dit geen zware rit”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Het was goed weer en pas tijdens de finale werd er echt gekoerst. Onze mannen hebben goed opgelet en zaten in de finale waar ze moesten zitten.”


De vroege vlucht werd twintig kilometer voor de finish ingelopen. Met nog zes kilometer te gaan ging het peloton de snelweg af richting een aantal smalle bochtige wegen. Hier brak het peloton een aantal keer en probeerden er renners weg te rijden. “We zaten hier goed van voren. We hadden vanochtend deze finale verkend en wisten dat we op tijd voorin moesten komen. Op het moment dat we de smalle weg op draaiden zaten we met vijf man vooraan.”


Toch kwam een groot deel van het peloton terug en werd er gesprint om de zege. “Dit had ook anders kunnen zijn”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Wij zaten er in ieder geval goed bij. We hebben vandaag geen tijd verloren.” De rit van 153,3 kilometer werd gewonnen door Michael Matthews. Roglic kwam als twaalfde over de streep, twee plekken voor Bennett.


“Naast het doel om Bennett en Roglic van voren te houden, hoopten we ook te kunnen sprinten met Juan José Lobato. Helaas viel hij in de laatste kilometers, waardoor hij kansloos was voor de overwinning.” Morgen staat er een soortgelijke rit op het programma. In de dagen erna moet er flink geklommen worden en de Ronde van het Baskenland sluit zaterdag af met een tijdrit.


Gerelateerde updates