Kruijswijk besluit Tour de l’Ain als vijfde

Steven Kruijswijk is zaterdag als vijfde geëindigd in het eindklassement van de Tour de l’Ain. De LottoNL-Jumbo-renner eindigde in de laatste etappe voor de tweede dag op rij als achtste.  

De rit werd gewonnen door Pierre-Roger Latour van AG2R-La Mondiale. Het algemeen klassement was een prooi voor Alexandre Geniez van FDJ.  

“Ik heb vandaag bewust afgewacht tot de finale begon en me niet echt bemoeid met ontsnappingen”, aldus Kruijswijk. “In de slotfase heb ik nog geprobeerd naar de twee koplopers toe te rijden, maar dat lukte niet. Ik was net niet goed genoeg, al heb ik deze week een aardig niveau gehaald. Het was even afwachten na de Giro en de Tour, maar het viel me niet tegen, al had ik graag een rit gewonnen.”  

Harde koers
Erik Dekker zag zaterdag, net als vrijdag, een harde koers. “Maar dit keer was het gecontroleerd hard. De kopgroep kreeg nooit meer dan anderhalve minuut en de hele dag lag het tempo hoog. Steven speelde een goede rol  en heeft voor de etappe gereden. Dat het niet lukte om te winnen en dat veel renners in dezelfde tijd finishten, wijd ik vooral aan de sterkte van Geniez. Hij kon alles controleren.”  

Dekker keek na afloop met een tevreden gevoel op het uitslagenblad. “In de breedte hebben we nog beter gereden dan gisteren. Timo Roosen en Nick van der Lijke finishten als eersten  van een tweede groep. Mike Teunissen en Twan Castelijns deden ook lang mee en hebben veel renners achter zich gehouden.”

Gerelateerde updates