Kruijswijk derde in vierde etappe Ronde van Zwitserland

Kruijswijk derde in vierde etappe Ronde van Zwitserland

Steven Kruijswijk is derde geworden in de vierde etappe van de Ronde van Zwiterland. De etappe die eindigde in Villars-sur-Ollon werd gewonnen door Larry Warbasse, die solo over de meet kwam. Door zijn derde plek steeg Kruijswijk naar plek twee in het algemeen klassement, op vijftien seconden van leider Damiano Caruso. 

“Steven heeft heel goed gereden”, zei ploegleider Addy Engels. “Hij voelde zich ook goed. Het is mooi dat hij na de teleurstellend verlopen Giro hier toch laat zien dat de vorm zeker wel aanwezig is. In het groepje met vijf man dat uiteindelijk wegreed, zag hij er ook gewoon sterk uit en zat hij niet alleen maar aan te klampen. Hij reed attent en zat met de besten mee. Dat resulteert dan uiteindelijk in een mooie derde plek en een tweede plaats in het algemeen klassement.” 

Lars Boom kleurde de dag door in de vlucht van de dag te zitten. “We wilden iemand mee hebben en dat is met Lars uiteindelijk gelukt. Net voor de top van de eerste klim van de dag moest hij lossen. Dat was jammer, maar Lars staat ook niet te boek als klimmer. Toen het er niet op leek dat hij in de afdaling terug zou kunnen komen bij de leiders, heeft Lars zich af laten zakken. Toen heeft hij op het stuk tussen de afdaling en de voet van de tweede klim nog heel nuttig werk voor Steven verricht.” 

Een tegenvaller was het afstappen van Juan Jose Lobato. “Juan Jose was de afgelopen dagen al met zichzelf in gevecht. Vandaag was het allemaal nog een beetje minder en vanuit het vertrek werd hij ook eigenlijk direct al gelost. Hij kwam nog wel terug in het peloton, maar bij de bevoorrading is hij vervolgens afgestapt.” Door het afstappen van Lobato heeft Team LottoNL-Jumbo nu nog zes renners in koers. 

Engels keek ook nog even vooruit naar de dag van morgen. “Het kan denk ik twee kanten op. Het kan een laatste kans voor de sprinters worden, met een vrij vlakke aankomst. Halverwege de etappe moeten we echter nog wel een behoorlijke col over. Daarom kan het ook maar zo zijn dat er morgen een groepje met vluchters wegblijft.”

Gerelateerde updates