Kruijswijk en Bennet stevig in top tien na hectische etappe in Catalonië

Na voorlaatste etappe van de ronde van Catalonië staan Steven Kruijswijk en George Bennett stevig in de top tien van het algemeen klassement. De twee maakten deel uit van een groep van ruim vijftig renners die in de beginfase van de koers was weggereden. De etappe eindigde in een sprint waarin Daryl Impey uiteindelijk aan het langste eind trok. Steven Kruijswijk kwam als achttiende over de streep in finishplaats Reus. 

 

LottoNL-Jumbo scherp van voren

Al in het begin van de koers was het alle hens aan dek voor de renners in deze bergetappe. Het peloton scheurde in verschillende groepen, waarvan Chris Froome het grootste slachtoffer bleek. Hij zou uiteindelijk meer dan 26 minuten verliezen op de voorste groep. Bij die eerste groep was LottoNL-Jumbo met vijf man goed vertegenwoordigd en onder impuls van Robert Gesink werd de groep op de Alt de la Musara verder uitgedund. 

 

Ploegleider Grischa Niermann was in zijn nopjes met het optreden van zijn ploeg. ,,Het doel was om vandaag nog wat winst te boeken in het algemeen klassement met Steven en George en dat is gelukt. We zitten hartstikke mooi mee met vijf man wanneer het breekt en rijden daarna continu op kop om het gat zo groot mogelijk te maken met Froome en consorten. Vaak komt alles toch nog samen als het breekt, maar vandaag was dat niet het geval, mede door ons sterke optreden. Stiekem hoopten we dat de laatste klim voor iets meer verschil zou zorgen, maar uiteindelijk komt er toch nog een grote groep aan in Reus. We hebben ons vandaag van onze beste kant laten zien en proberen morgen de posities van Steven en George te verbeteren.’’

 

Tijdslimiet niet gehaald door Keizer en Lindeman

De goede prestaties van de twee kopmannen kent echter ook een schaduwkant. De jarige Martijn Keizer en Bert-Jan Lindeman komen net buiten de tijdslimiet binnen en mogen morgen niet starten. Niermann: ,,Ik denk niet dat Martijn een hele leuke verjaardag heeft gehad want dit is gewoon erg zuur. Aan de andere kant zijn de regels er niet voor niks en moeten we die gewoon accepteren. 

 

Steven Kruijswijk begon de dag op de tiende plaats, maar ziet zichzelf morgen terug op plaats zeven in het algemeen klassement, terwijl George Bennett de negende plaats bezet. Morgen wacht de laatste etappe van 130km in en rond Barcelona.

Gerelateerde updates