Kruijswijk en Bennett in top tien eindklassement, Campenaerts in de aanval

Kruijswijk en Bennett in top tien eindklassement, Campenaerts in de aanval

Steven Kruijswijk eindigt in de Volta a Catalunya op plek zeven en Bennett op de negende plaats. Op de slotdag van de Volta a Catalunya heeft Victor Campenaerts opnieuw de aanval gekozen. In de plaatselijke ronden in Barcelona kwam het peloton terug en een uitgedunde groep sprintte om de overwinning. Bennett werd negende en Kruijswijk tiende.


“Ik heb deze week een indrukwekkende ploeg gezien”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Het is mooi om te zien dat de mannen ook zelf het heft in handen nemen, zoals ze dat gisteren deden. Twee mannen in de top tien betekent dat we meedoen op het hoogste niveau. Dat geeft veel motivatie voor de volgende koersen.”


“Vandaag was het aan Victor om zijn eigen kans te gaan. Toen hij met Fuglsang in een groep zat, heb ik hem verteld niet mee te rijden en in de finale zelf te gaan. Uiteindelijk wordt hij nog teruggepakt, maar zijn het onze klassementsmannen die bij de les zijn. In het uitgedunde peloton sprintten ze nog goed mee.”



Campenaerts


“Bij kilometer nul ben ik begonnen met demarreren”, zegt Victor Campenaerts na een dag in de aanval. “Samen met mijn landgenoot De Gendt reed ik weg en al snel volgden er negentien andere renners. We kwamen in een groep terecht waar er niet goed werd samengewerkt. Dat was voor ons geen probleem, want doordat Fuglsang mee zat, kon ik niet meedraaien. Hij was te gevaarlijk voor het klassement van onze kopmannen.”


Net voordat het peloton Barcelona binnen reed, viel Campenaerts opnieuw aan. “Dat vonden mijn vluchtgenoten natuurlijk niet erg leuk, maar het was mijn enige kans. We reden met z’n zessen weg en toen zijn we zo hard mogelijk doorgereden.”


Gerelateerde updates