Kruijswijk finisht in groep met favorieten in vijftiende etappe Giro

Kruijswijk finisht in groep met favorieten in vijftiende etappe Giro

Steven Kruijswijk is in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia in de groep met favorieten gefinisht. Daarmee trok hij de lijn door van de etappe van zaterdag naar Oropa. Enrico Battaglin zat in de vlucht van de dag. De etappe naar Bergamo, de thuisbasis van Bianchi, werd uiteindelijk gewonnen door Bob Jungels. Kruijswijk kwam als twaalfde over de meet in dezelfde tijd als Jungels. Omdat een renner uit de top tien van het klassement uitviel na een valpartij, schoof de Brabantse kopman van Team LottoNL-Jumbo op naar de tiende plaats in de rangschikking. 

Battaglin was enigszins teleurgesteld na afloop van de etappe. “Vooraf had ik het gevoel dat er vandaag absoluut een kans lag. Ik moest hard werken om mee te zitten in de vlucht, maar op de eerste klim van de dag voelde ik dat ik niet meer de benen had en moest ik lossen. Vervolgens kwam ik nog wel terug, maar op de beklimming naar Selvino was het over en sluiten.’’ 

“Dat het een dagje voor de klassementsrenners ging worden, had ik niet verwacht”, sprak Kruijswijk na afloop. ,,Ik wist dat de finale voor mij wel pittig ging worden. Ik probeerde me goed te positioneren voor de laatste klim en dat kostte me net in de finale de aansluiting. Gelukkig kon ik in de laatste kilometer weer terugkomen.” 

Kruijswijk gaat de laatste week van de honderdste editie van de Giro met een goed gevoel in. “Ik ben erg blij met hoe de afgelopen twee etappes zijn verlopen. Morgen een rustdag. Ik weet wat er komen gaat dus daar geniet ik nog even van.”

Gerelateerde updates