Kruijswijk in goeden doen richting eerste bergetappe Ronde van Zwitserland

Kruijswijk in goeden doen richting eerste bergetappe Ronde van Zwitserland

Steven Kruijswijk kwam na een lastige finale als eerste Team LottoNL-Jumbo renner (24e) over de streep in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland. De etappe van Menziken naar Bern werd door Michael Matthews gewonnen in een sprint met een uitgedund peloton. Matthews nam met zijn overwinning ook de leiding in het algemeen klassement. Daarin is Kruiswijk op plek 25 de best geklasseerde Team LottoNL-Jumbo renner. 

“Het was een minder lastige dag dan gister, maar er zat een hele lastige finale in het parcours”, zei ploegleider Addy Engels na afloop. “Er reden twee renners weg en dat was voor het peloton makkelijk te controleren. De finale was echter lastig en vooral ook heel hectisch. Het ging over kasseitjes en het liep ook nog eens heuvelop. We hadden een plan om met Lars een ultieme aanval op de laatste klim te wagen, maar het ging zo hard dat dat niet lukte. Lars probeerde het wel, maar was net iets minder dan gisteren en op een kilometer van de streep moest hij passen.” 

“Het is wel goed om te zien dat Steven in het eerste plukje met renners finisht, zich redelijk goed voelt en vandaag onze eerste man in de uitslag is”, zei Engels. “De eerste drie ritten zijn voor Steven goed verlopen.” 

“Morgen staat de eerste bergrit op het programma met direct ook een aankomst bergop. We gaan kijken hoe Steven zich voelt. Morgen gaan we er alles aan doen om hem in goede positie aan de voet van de laatste klim af te zetten en dan gaan we op de finish zien hoe het gegaan is”, besluit Engels.

Gerelateerde updates