Kruijswijk knokt in Catalunya

Kruijswijk knokt in Catalunya

Steven Kruijswijk heeft zaterdag gevochten voor wat hij waard is in de Volta Ciclista a Catalunya. De Nederlander van Team LottoNL-Jumbo probeerde na een vlucht van zo'n 180 kilometer nog in de laatste 1,5 kilometer uit de kopgroep te ontsnappen, maar werd uiteindelijk 12e. Sergei Chernetski (Katusha) won.

“Het plan was dat Steven Kruijswijk mee zou gaan met een vroege ontsnapping”, liet ploegleider Frans Maassen na de etappe weten. “Steven stond nog vrij kort in het klassement waardoor ze nooit een grote voorsprong kregen van het peloton. Daar waren de andere renners in de kopgroep in eerste instantie niet zo blij mee, maar uiteindelijk hebben ze het goed gedaan. Steven heeft gereden om de etappe te winnen. Hij probeerde nog weg te komen, maar helaas twijfelden zijn medevluchters niet. Het moet in de finale dan ook een beetje mee zitten.”

Teleurgesteld
Dat het geluk ontbrak, zorgde er wel voor dat Kruijswijk uiteindelijk wat teleurgesteld op de etappe van zaterdag terugkijkt. “Als je in die situatie in de kopgroep zit, wil je altijd winnen”, gaf hij aan. “Daarom ben ik wel teleurgesteld. Aan de andere kant heb ik een goede koers gereden. Ik heb het een aantal keer geprobeerd en ik heb ook mijn best gedaan om de rest af te matten. Ik weet dat ik een grote kans maak op de zege als de koers voor iedereen zwaar is geweest.”

Even slikken
De zesde etappe in Catalonië kende helaas ook een enorm dieptepunt voor Team LottoNL-Jumbo. Laurens ten Dam kwam namelijk hard ten val. “Dat was even slikken”, zei Frans Maassen. “Het zag er niet goed uit. Het was een lelijke val en het is maar te hopen dat hij niets gebroken heeft.”

Jongerenklassement
Het is in ieder geval zeker dat de rest van de ploeg de laatste dag ingaat zonder Ten Dam. En die afsluitende rit is nog best lastig. “Ik denk dat het een sprint wordt van een man of 40”, voorspelde Maassen. “We gaan proberen om Wilco Kelderman in de top-10 te houden. Hij moet daarmee ook het jongerenklassement binnen slepen. Bij elkaar zou dat een goede prestatie zijn. Zeker in zo’n sterk deelnemersveld.”

Gerelateerde updates