Kruijswijk valt en breekt sleutelbeen in 5e etappe Vuelta a Espana

Kruijswijk valt en breekt sleutelbeen in 5e etappe Vuelta a Espana

Steven Kruijswijk is in de 5e etappe van de Vuelta a Espana zwaar ten val gekomen. De kopman van Team LottoNL-Jumbo botste in de slotfase van de rit op een paaltje, brak daarbij zijn linker sleutelbeen en gaat niet meer van start. Gianni Meersman (Etixx - Quick Step) won de rit.

 

“Het verloopt niet bepaald zoals we voor ogen hadden”, verzuchtte ploegleider Addy Engels. “De eerste aankomst bergop was al een domper. Gisteren ging het wat beter en waren we positief over het niveau dat Steven Kruijswijk deze Vuelta nog zou kunnen halen. Deze valpartij is een enorme tegenvaller. Het klassement van Steven was ons hoofddoel, deze ronde. Nu moeten we van plan veranderen. We hebben er pas vijf etappes op zitten, dus we krijgen nog even de tijd om aan dit scenario te wennen. Dat gaat niet zomaar van de ene op de andere dag, want we waren hier allemaal met de mindset om het voor Steven te doen. We moeten nu kijken hoe we hiermee om moeten gaan. Er gaan zeker nog kansen komen, want we hebben een sterke ploeg.”

 

Obstakel

“Mijn ribben en sleutelbeen doen veel pijn”, gaf Steven Kruijswijk aan. “Ik ben vol op dat paaltje gereden. Het is erg zuur dat ik de koers moet verlaten door een obstakel dat daar niet hoort te staan. Ik ga morgen meteen naar huis. Dit was, na de Giro d’Italia, mijn tweede hoofddoel en ik baal er verschrikkelijk van dat ik op deze manier naar huis moet.”

Gerelateerde updates