Kruijswijk verliest 2 minuten in 3e etappe Vuelta

Kruijswijk verliest 2 minuten in 3e etappe Vuelta

Steven Kruijswijk heeft in de derde etappe van de Vuelta a Espana 2 minuten en 2 seconden verloren. Op de slotklim van de eerste rit met aankomst bergop eindigde de kopman van Team LottoNL-Jumbo als 53e. Alexandre Geniez (FDJ) won de etappe, Ruben Fernandez (Movistar) is de nieuwe leider in het algemeen klassement. 

 

“Dit is balen, maar we hebben nog 18 etappes”, zei ploegleider Jan Boven. “We zijn niet optimaal aan deze Vuelta begonnen doordat Steven Kruijswijk ziek is geworden na de Olympische Spelen. De ploegentijdrit ging vanuit dat oogpunt eigenlijk wonderbaarlijk goed, maar de zware etappes van vandaag en morgen komen eigenlijk iets te vroeg voor hem. Steven wil natuurlijk met de besten mee, maar na deze voorbereiding is het vooral een kwestie van de schade beperken. Dat is vandaag niet gelukt. Zijn basis kan echter niet weg zijn, want hij heeft goed kunnen trainen tot en met de Olympische Spelen. Hij is alleen die absolute topvorm verloren door zijn ziekte. Nu moet hij ervoor zorgen dat hij zich tijdens deze ronde verbetert.”

 

Terugslag

Kruijswijk was na afloop teleurgesteld. “Ik ben met ambities aan de Vuelta begonnen, dus dan wil je erbij zitten tijdens de eerste aankomst bergop”, gaf hij aan. “Dat zat er vandaag duidelijk niet in. Ik voelde me niet goed. De enige oorzaak daarvan kan zijn dat ik ziek ben geweest en weinig heb kunnen trainen de voorbije weken. Ik heb nu even een terugslag en ik moet ervoor zorgen dat ik in de ronde kan groeien om er nog iets moois uit te slepen. Ik heb toch enigszins vertrouwen in morgen, want ik voel me weer fit en gezond. Ik ben niet in topvorm, maar ik verwacht dat er verbetering in komt.”

Gerelateerde updates