Kruijswijk verliest veel tijd in Parijs-Nice

Steven Kruijswijk is in de eerste etappe van Parijs-Nice ten val gekomen en heeft kostbare tijd verloren in het klassement. De waaieretappe werd gewonnen door Arnaud Démare. De Fransman Julian Alaphilippe in Bois-d'Arcy te snel af was in een sprint à deux. 

Team LottoNL-Jumbo miste volledig de slag in de door waaiers gekenmerkte etappe. Steven Kruijswijk en Bram Tankink reden in de tweede waaier met favorieten als Alberto Contador en Richie Porte toen op 23 kilometer van het einde het noodlot toesloeg. Kruijswijk kwam met onder andere Romain Bardet ten val, maar vocht zich terug naar de tweede groep. 

 

“Vandaag beleven we een trieste dag”, zei Verhoeven. “Het peloton werd in stukken gereden en dat ga je ervan uit dat we met een aantal mannen van voren rijden maar dat was niet zo. Alleen Steven en Bram waren mee in de tweede groep. Dat is niet best.”

 

Dat constateert ook Steven Kruijswijk.

 

“Ik viel en kwam met veel moeite terug en merkte dat ik kapot zat”, vertelde Kruijswijk na de finish. “Ik herstelde niet meer van de inspanning en toen Katusha hard doortrok op vijf kilometer van de meet moest ik eraf. Ik was compleet leeg. Het zat niet mee vandaag, maar we moeten naar ons zelf kijken. We waren als ploeg niet bij de les.”

 

Morgen vervolgt Team LottoNL-Jumbo zijn weg in Parijs-Nice met een andere focus. 

 

“We gaan nu eerste met elkaar praten en de neuzen de juiste kant opzetten”, vervolgde Verhoeven. “We gaan voor ritzeges met Kruijswijk en Groenewegen.”

 

Gerelateerde updates