Kruijswijk zesde in zesde etappe Ronde van Zwitserland

Kruijswijk zesde in zesde etappe Ronde van Zwitserland

Steven Kruijswijk is als zesde geëindigd in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. In de stromende regen won Domenico Pozzovivo de koninginnenrit naar La Punt. Door zijn overwinning wordt Pozzovivo ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Kruijswijk zakte een plekje naar plaats drie, op dertien seconden van de leider. 

“Het was een pittige dag vandaag”, zei ploegleider Sierk Jan de Haan. “We hebben als ploeg goed gereden. We waren tot aan de voet van de laatste klim met vier man en we konden op die manier Steven goed afzetten. Op de klim reed Steven met de besten mee en uiteindelijk finisht hij netjes op de zesde plek.” 

“Het was een echte uitputtingsslag", zag De Haan. "De hele dag was er al volle bak gereden en toen moesten ze de laatste col nog op. De afdaling van de laatste col was ook superlastig. Die was technisch en snel en het regende ook nog eens ontzettend hard. Maar uiteindelijk hebben we een goede uitgangspositie voor morgen. Steven zakt dan wel een plekje, maar hij pakt qua tijd zelfs nog wat terug op de leiders van het algemeen klassement."

Hoewel de renners de koninginnenrit van deze Ronde van Zwitserland hebben gehad, wacht er morgen wederom een zware bergrit als de Tiefenbachferner bedwongen moet worden. “Dat is nog een lastigere klim dan de Albulapass vandaag", weet De Haan. "Het parcours van vandaag lag Steven goed en ook het parcours van morgen zou voor hem geschikt moeten zijn.”

Gerelateerde updates