Leezer twee jaar langer bij Team LottoNL-Jumbo

Leezer twee jaar langer bij Team LottoNL-Jumbo

Tom Leezer blijft bij Team LottoNL-Jumbo. De multi-inzetbare wielrenner tekent een nieuw contract dat hem ook in de seizoenen 2016 en 2017 aan de ploeg verbindt.

“Ik voel me goed bij deze ploeg”, zei Tom Leezer over zijn contractverlenging. “Ik ben blij met mijn positie en de samenwerking met de andere renners en ook de begeleiding loopt goed. Ik wilde na het voorjaar graag weten hoe we verder kunnen na dit seizoen. Daar is snel een reactie op gekomen. De ploeg is tevreden en dat ben ik ook. We weten allemaal wat ik kan en zijn er dan ook snel uitgekomen.”


Cement

“Tom is één van de renners die het cement van de ploeg vormen”, zei ploegleider Nico Verhoeven over Leezer. “Je kunt hem overal opstellen. Hij is waardevol in de grote rondes en doet het goed in de klassiekers. Hij is geen hele opvallende renner, maar wel veel waard voor het team.”


Leezer is op dit moment met Team LottoNL-Jumbo in de Tour de France. Daar heeft hij voornamelijk in de eerste tien dagen een groot aandeel aan de teamprestatie kunnen leveren. “In grote lijnen gaat het goed in de Tour”, gaf hij aan. “Robert Gesink rijdt een prima ronde. De eerste tien dagen gingen bij mij erg goed. Toen heb ik ook veel kunnen betekenen voor de ploeg. Daarna ben ik helaas hard gevallen. Mijn aandeel is daardoor wat afgenomen.”

Gerelateerde updates