Lindeman 6e en Vanmarcke 8e op de Mont Ventoux

Lindeman 6e en Vanmarcke 8e op de Mont Ventoux

Team LottoNL Jumbo finisht met twee man in de top 10 van de 12e etappe naar de Mont Ventoux. Bert Jan Lindeman werd 6e en Sep Vanmarcke kwam als 8e over de streep. De ingekorte etappe werd gewonnen door Thomas de Gendt (Lotto-Soudal). De Gendt wist op de klim zijn medevluchters af te schudden en kwam twee seconden voor Serge Pauwels (Dimension Data) over de streep.

Al vroeg in de etappe wist een kopgroep van 13 renners los te komen uit het peloton. Daarbij zaten  namens Team LottoNL-Jumbo Bert Jan Lindeman en Sep Vanmarcke. Volgens ploegleider Merijn Zeeman was dat ook het plan. “We waren gemotiveerd om mee te zitten, we hadden een aantal renners aangewezen om mee te gaan. Met zo’n lange vlakke aanloop waren Vanmarcke en Lindeman ideaal.”

Ondanks dat de voorsprong snel groeide tot meer dan een kwartier, was het nog niet zeker dat de kopgroep voor de winst ging strijden. “Het werd nog spannend doordat er veel wind stond. Er kwam een hoop snelheid in het peloton”, zag Zeeman. Op de Ventoux mocht de kopgroep uiteindelijk toch gaan vechten voor de overwinning. “Met twee renners in de top 10 mogen we vandaag tevreden zijn, een mooi resultaat voor ons.”

Lindeman

Lindeman kon lang mee met Pauwels, De Gendt en Navarro (Cofidis). “Ik had de hoop dat ik mee kon komen en dat het daarna wat stil zou vallen. Het tempo lag eigenlijk net wat te hoog, maar toen het wat rustiger ging kon ik wel meekomen. Op het moment dat er een paar aanvallen kwamen, moest ik er helaas wel af.”

Lindeman werd uiteindelijk 6e en was daar niet tevreden mee. “Het is een gemiste kans, de benen waren niet beter vandaag. Op het vlakke had ik een goed gevoel, maar op de klim kreeg ik het erg zwaar. Het is mooi om de Ventoux op te rijden. Maar het was toch teleurstellend, aangezien het de kans was om wat moois te laten zien.”

Vanmarcke

Vanmarcke kwam als 8e over de streep en was daar erg blij mee. “Dit was wel heel mooi, nooit verwacht dat ik 8e zou kunnen worden op de Ventoux. Het zal ook niet snel nog een keer gebeuren.”

Ondanks dat Vanmarcke moest lossen, is hij goed door blijven rijden. “Op de klim ben ik vol gegaan om ervoor te zorgen dat ik voor de klassements-mannen binnen kon komen en top 10 kon rijden.”

Vanmarcke geeft aan dat het plan goed werd uitgevoerd. “De bedoeling was vooral om Lindeman in de ontsnapping te krijgen en uiteindelijk sprong ik zelf ook nog mee. We hadden nog wel het plan om het op de kant te gooien in de kopgroep, maar het peloton kwam ook nog dichterbij. Het was dus maar goed dat we samen bleven en met meer man rond konden draaien.”

Gerelateerde updates