Lindeman in de aanval tweede etappe Vuelta

Lindeman in de aanval tweede etappe Vuelta

Bert-Jan Lindeman maakte zondag onderdeel uit van de kopgroep van de dag in de tweede etappe van de Vuelta a España. De Team LottoNL-Jumbo renner had zijn zinnen gezet op de bergtrui, maar greep mis.

Bert-Jan Lindeman maakte zondag onderdeel uit van de kopgroep van de dag in de tweede etappe van de Vuelta a España. De Team LottoNL-Jumbo renner had zijn zinnen gezet op de bergtrui, maar greep net mis.

De rit, met aankomst op de Alto de la Mesa, werd gewonnen door Esteban Chaves van Orica-GreenEdge. De Colombiaan is ook de nieuwe leider.

“Ik stond vandaag met ambitie aan de start”, aldus Lindeman. “Het was de eerste 40 minuten echt flink koers. Als ploeg reden we sterk door afwisselend mee te springen. Ik had een beetje geluk dat het me lukte om in de kopgroep te geraken, voor het zelfde geld was het iemand anders van ons. Het plan was om de bergtrui te veroveren, maar het was me vandaag niet gegund.”

George Bennett
George Bennett was met een 27e plaats de eerste Team LottoNL-Jumbo-renner die over de streep bolde.

“Het team was vandaag awesome. Ze hebben me de hele dag beschermd en gezorgd zodat ik in goede positie aan de slotklim kon beginnen. Er waren onderweg wat valpartijen, maar we hebben ze bijna allemaal weten te ontwijken. Op de slotklim reed ik met de groep van Froome mee, maar toen zij gingen sprinten, kon ik niet volgen en verloor ik wat tijd. Ik denk dat ik op de langere beklimmingen nog beter kan.”

Val Keizer
Martijn Keizer ging in de witte combinatie wel onderuit, zag ploegleider Erik Dekker. “De jongens zeiden dat het mirakel was dat ze er bijna allemaal doorheen reden. Martijn eindigde bovenop een stapel renners, maar gelukkig heeft hij daar niets aan overgehouden. Wat dat betreft was het een prima dag.”

Het was ook een gekke dag, vond Dekker. Net als zaterdag eigenlijk. “Ja, het waren twee rare dagen. Gisteren was apart, omdat de tijdsverschillen niet meetelden en vandaag werd er heel agressief gekoerst in het begin van de etappe. Dat zie je niet vaak tijdens de eerste dag van een grote ronde. Iedereen voelde dat er wat te halen viel.”

“De favorieten waren vandaag ook niet allemaal even sterk”, ging Dekker verder. “Bouhanni is gevallen en Degenkolb heeft met Dumoulin een ploegmaat die tweede staat in het klassement. Kortom, met oog op morgen, zijn er nog veel vragen. Met Tom Van Asbroeck hebben we een snelle man voor de sprint, maar de ingrediënten zijn overduidelijk aanwezig om voor ontsnapping te rijden. Zeker als je naar het parcours kijkt, met een klim van de derde categorie in het begin en een eerste categorie in het midden.”

Gerelateerde updates