Lindeman tweede in Ronde van Drenthe

Bert-Jan Lindeman is op een tweede plaats gefinisht in De Ronde van Drenthe. De sterke Nederlander zat in zijn thuisregio in een kopgroep van vijf renners, maar kwam in de eindsprint net te kort om winnaar Edward Theuns (Topsport Vlaanderen) te verslaan.

De eendaagse wedstrijd in het noordoosten van Nederland ging over een aantal Drentse kasseistroken. Die wegen waren voor Bert-Jan Lindeman bekend terrein. Hij had deze week al over de keitjes gereden en was goed voorbereid.

Op de laatste beklimming van de VAM-berg spatte het peloton uit elkaar en bleef een vijftal over, waaronder Bert-Jan Lindeman. “Ik ben de VAM-berg van onder tot bovenaan hard opgereden”, zei Lindeman na afloop. “Dat zorgde ervoor dat we konden wegrijden. Ik was goed vandaag en ik ben heel blij dat het er ook uit kwam. Het is jammer dat ik uiteindelijk tweede word, maar in een kopgroep van 5 is het altijd maar net hoe het uitkomt. Ik had de keuze gemaakt om het op een sprint aan te laten komen. Ik had het idee dat ik daarmee de grootste kans had op de zege, dus daar ben ik dan ook vol voor gegaan.”

Wiel afgestaan

Ploegleider Frans Maassen was ook tevreden met de prestatie van zijn ploeg. Lindeman werd tijdens de wedstrijd perfect bijgestaan. Brian Bulgac had hem op de laatste kasseistrook nog een wiel afgestaan en Lindeman zelf voelde het beslissende moment in de koers goed aan. “Natuurlijk win je het liefst, maar we zijn dit seizoen ook nog niet zo vaak tweede geworden”, zei Maassen. “Dat een ander sneller is in de sprint, kan gebeuren. Ik ben in ieder geval heel tevreden met de manier waarop er gekoerst is.”

Ook bij Lindeman overheerst voldoening. “Ik kijk terug op een goede koers met een teleurstellend randje”, concludeerde hij. “Mijn tactiek pakt uiteindelijk net niet goed genoeg uit. Theuns was gewoon sneller dan ik.”

Interessant parcours

Zondag krijgt Lindeman een nieuwe kans op een zege als Dwars door Drenthe op het programma staat. “Dat wordt ook een hele mooie koers”, gaf de Drentenaar aan. “Morgen hebben we niet zo’n scherprechter als de VAM-berg vandaag was. Maar ook dat parcours is interessant genoeg. Ik hoop dat ik dan net zo goed ben als vandaag en dat ik weer in de finale terecht kom.”

Gerelateerde updates