Lobato en Groenewegen sprinten naar een top 10 in Dubai

Lobato en Groenewegen sprinten naar een top 10 in Dubai

Juan José Lobato 4e geworden in de derde etappe van de Dubai Tour. De chaotische etappe met zandstormen en waaiers werd beslist in een massasprint. De Duitser John Degenkolb (Trek) won de etappe en klopte Reinhardt Janse van Rensburg (Dimension Data) en Sonny Colbrelli (Bahrein). Dylan Groenewegen kwam als 8e over de streep.


“Het was een zware dag door de waaiers.” Vertelt Lobato na de finish. “Mijn sprint ging erg goed, beter dan verwacht zelfs. Ik mocht opnieuw voor mijn eigen kans gaan, en zag dat Dylan in de laatste kilometer goed werd ondersteund door Tom Leezer. Ik heb toen besloten om aan de andere kant van de weg mijn sprint te rijden.”


De etappe was een stuk spectaculairder dan de dagen ervoor. Met nog meer dan 100 kilometer zorgden een zandstorm voor meerdere waaiers. Team LottoNL-Jumbo reed attent mee en zorgden ervoor dat er altijd mannen van voren mee zaten.


Al vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep met een voorsprong van meer dan vier minuten op het peloton. Tijdens de waaiervorming werd de voorsprong gehalveerd maar toen de storm was gaan liggen viel het peloton stil en konden de koplopers weer verder uitlopen.


Op een aantal kilometer voor de streep werd de kopgroep in gelopen en maakte het peloton zich op voor de sprint. De laatste kilometers gingen naar beneden en waren er maar weinig ploegen die hun trein op de rail konden houden. In de laatste honderden meters was het Degenkolb met de snelste sprint. Juan José Lobato, mocht net als gisteren, voor zijn eigen kans gaan en werd 4e. Dylan Groenewegen werd 8e, en blijft in het algemeen klassement tweede. Ook behoudt hij de witte jongerentrui.


Morgen staat de rit naar Hatta Dam op het programma. Deze rit werd vorig jaar gewonnen door Juan José Lobato. Ook dit jaar wil hij er alles aan doen om als eerste boven te komen. “Ik heb er zin in, al weet ik niet hoe het zal gaan verlopen. Ik ben nog niet in topvorm maar we gaan ons best doen.”


Grischa Niermann


Niermann zag een scherpe ploeg in een chaotische wedstrijd. “De mannen reden vandaag goed attent mee van voren. Wij waren als ploeg een van aanstichters van de waaiers, en hadden dan ook zes man mee. Door de zandstormen werd het erg gevaarlijk, het peloton viel stil vanwege het vele zand op de weg.”


“Het was vandaag op het randje en een paar kilometer zelfs er overheen. Er lag zoveel zand op de weg dat het peloton protesteerde en stil viel. Niet lang daarna sloegen we links af en was het weer goed te doen.”

 

Gerelateerde updates