Lobato komt wegens pech te kort in eerste etappe Tour de Wallonie

Lobato komt wegens pech te kort in eerste etappe Tour de Wallonie

Een lekke band op een cruciaal moment in koers heeft ervoor gezorgd dat Juan Jose Lobato niet kon meedoen voor de overwinning in de eerste etappe van de Tour de Wallonie. De etappe van Stavelot naar Marchin werd gewonnen door Benjamin Thomas, die daarmee ook direct de leiding nam in het algemeen klassement. 

“In de afdaling van de Bohisseau reed Juan Jose lek, dat bleek een cruciaal moment”, zei ploegleider Addy Engels. “Na de afdaling was het peloton in drie stukken gebroken. Het terugrijden naar voren kostte heel veel energie en die kwam hij op het laatste tekort. Het was een lastige dag, met een heel lastig parcours. We reden de finale van de Waalse Pijl, zonder de Muur van Huy. Juan Jose was de kaart de we hadden getrokken vandaag. Hij won de eerste tussensprint ook op één been, maar de lekke band breek hem uiteindelijk op.”

“We zijn er vol ingeklapt”, legde Engels de strijdwijze uit.” Het was niet zo dat we het direct wilden gaan controleren. Uiteindelijk rijdt er dan zes man weg. Dan moet je wel gaan controleren om nog wat te forceren. Dat heeft Bram samen met Lotto-Soudal en BMC gedaan. In de finale hebben Amund en Twan het nog met verschillende aanvallen geprobeerd, maar dat mocht niet baten.”

 Morgen staat er volgens Engels een soort gelijke etappe op het programma. Engels: “Er kan eigenlijk van alles gebeuren. Het parcours lijkt een beetje op dat van vandaag, alleen de finale is iets minder lastig. Het kan zijn dat er een groep wegrijdt en voorop blijft. Aan de andere kant kan het ook dat er een klein groepje wegrijdt, er weer wordt gecontroleerd en dat er dan gesprint gaat worden. Wij gaan er aanvallend in, gaan proberen mee te zitten in de vlucht. Als dat niet lukt hebben we met Juan Jose nog een hele rappe sprinter.”

Gerelateerde updates